lauantai 10. toukokuuta 2014

Perhematkalla Teneriffalla

Tänä keväänä Lasten matkassa -blogin tiet ovat vieneet Kanariansaarille. Ensin toinen puoli testiryhmästälomaili Gran Canarialla ja muutamaa viikkoa myöhemmin oli meidän perheen vuoro pakata matkalaukut ja suunnata kohti Teneriffan saarta. Mukana matkassa oli meidän vanhempien sekä 4- ja himpun alle 2-vuotiaiden lasten lisäksi yksi pari isovanhempia.
Me olemme lasten kanssa lomailleet tähän asti pääasiassa reittilentokohteissa tai lentäneet Finnairin sinivalkoisilla siivillä, mutta tällä kertaa matkasimme matkanjärjestäjän (Tjäreborg/Thomas Cook) oman lentoyhtiön koneessa. Ylimääräistä tilaa matkustamossa ei liiaksi ollut, etenkin kun 1 v. 11 kk -ikäinen taaperomme matkusti vielä sylistä toiseen seilaten ilman omaa istumapaikkaa. Lennolla tarjottiin lämmin ruoka ja 4-vuotias oli ilahtunut kun sai oman lasten aterian. Lasten ruoat tarjoiltiin lisäksi ensin, mistä myös plussaa. Alle 2-vuotiaille jaettavassa pussissa oli muutama vauvanruokapurkki, hedelmä ja pientä naposteltavaa (rusinoita ja karkkiaski, viimeksi mainittu oli ehkä tarkoitettu stressaantuneille vanhemmille?!). Juomat eivät sisältyneet hintaan ja koneessa pääsikin ostamaan ryöstöhintaista vettä.
Vietimme leppoisan ja rentouttavan viikon perheen junioreiden ehdoilla Puerto de la Cruzissa, Teneriffan pohjoisosassa. Lomalennot täältäpäin maailmaa liikennöivät pääasiassa Teneriffan eteläosassa sijaitsevalle Tenerife South -lentokentälle, josta oli noin tunnin verran matkaa Puerto de la Cruziin. Bussimatkan varrella saattoi seurata, miten maisemat muuttuivat silmin nähden vehreämmiksi kohti pohjoista ajettaessa. Vehreän miljöön kääntöpuolena onkin sitten suurempi riski sadekuuroihin ja jonkin verran viileämmät kelit. Me saimme kuitenkin huhtikuun loppupuolella nauttia miellyttävistä +25 C lämpötiloista koko lomaviikon ajan, eikä sadepäiviäkään sattunut.
Majoituimme Luabay Tenerife -nimisessä hotellissa, joka oli ihan ok valinta tällaiselle lomalle, jolla hotellilla käytiin pääasiassa lepäämässä. Vuonna 2009 remontoidun hotellin huoneet olivat pieniä, mutta siistejä ja näköalat korkealta hienot. Etenkin hotellin ravintolan henkilökunta oli tosi ystävällistä ja jaksoi höpötellä ja vilkutella pikkunaperoille. Lapsia ei ollut hotellin buffassa erityisesti huomioitu, mutta perusranskikset ja spagetit pöydästä toki löytyivät.
Ulkona sijaitseva hotellin leikkipaikka oli jo aika kulahtanut ja vähän vaarallisenkin oloinen. Luvattu lastenallas oli poissa käytöstä (ja näytti olleen siinä tilassa jo jonkin aikaa). Suurinta viihdykettä lapsille tarjosivat nurmikolla juoksentelun lisäksi hotellin pihalla lammikossa elelevä kilpikonna.
Puerto de la Cruz on mukavan kokoinen kaupunki, jossa perinteisen rantaraitin lisäksi on varsin hyvät palvelut ja kohtalaiset ostosmahdollisuudetkin. Meidän lapsista nuorempikin on jo sen verran iso, että uskalsimme lähteä reissuun melko köykäisin eväin. Tarvittavat jutut löytyivätkin paikallisista marketeista. Minimarketteja paremmat valikoimat ovat keskustan alueella Hiper Dino -myymälöissä. Myös apteekeissa myydään vauvanruokia, tuttipulloja ja muita lastenhoitotarvikkeita. Purkkiruokien valikoima on suppeampi kuin Suomessa ja ainakin vähän nirsommille naperoille kannattaa harkita muutaman ruokapurkin rahtaamista kotimaasta käsin.
Meillä oli tällä kertaa varattu matkapaketin yhteyteen puolihoito, eli aamiaisen lisäksi söimme päivittäin yhden lämpimän ruoan hotellin ravintolassa. Paikallisia ravintoloita testattiin kuitenkin yleensä lounasaikaan ja niissä oli helppoa ja mutkatonta asioida lasten kanssa. Syöttötuoli kannettiin pyydettäessä pöydän ääreen joka paikassa ja jos varsinaista lasten listaa ei löytynyt, valmistettiin muksuille pienempiä annoksia.
Lomalla liikuimme paljon ja pääasiassa kävellen. Rattaille olikin käyttöä ja vaikka 4-vuotiaamme onkin jo ihan reipas kävelijä, pidemmillä retkillä seisomalauta (tai mieluummin isän hartiat) tuli tarpeeseen. Taksilla suhaaminenkin on alueella varsin edullista. Vanhan kaupungin superkapeita jalkakäytäviä lukuun ottamatta Puerto de la Cruzin kaduilla oli helppo työnnellä lastenrattaita ja kevyillä matkarattailla pärjäisi mainiosti.
Kanariansaarten aurinkoisiin tunnelmiin palataan vielä ainakin yhdessä postauksessa, sillä luvassa on listausta testiryhmämme suosikkikohteista Teneriffalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti