maanantai 12. toukokuuta 2014

Äitienpäivälounasta Saaressa

Äitienpäiväjuhlallisuudet alkavat olla takana päin, mutta onnitellaan nyt vielä näin takautuvasti kaikkia äitejä! Oikein paljon onnea, olette päivänne ansainneet!
Ja sitten meidän äitienpäivän viettoon. Aamu alkoi perinteisesti lauluherätyksellä ja ihanalla tuoksulla, kun tuoreiden suklaamuffinssien tuoksu leijaili yläkertaan. Aamupalan jälkeen koko perhe asettui sohvalle ja alkoi katsomaan kaikille mieleistä elokuvaa asiaankuuluvia herkkuja nauttien. 
 
Lounasravintolaksi oli tänä vuonna valikoitunut Sirpalesaaressa sijaitseva ravintola SaariViime vuotiseentapaan, myös tänä vuonna pääsimme siis lyhyeksi ajaksi yhteysveneen kyytiin. Matka Cafe Caruselin rannasta Sirpalesaareen ei kestä kuin lyhyen hetken, mutta silti venematka tekee koko ravintolakäynnistä lapsille entistä mieleisemmän.
 
Sirpalesaaren ylväät kalliot ja hienot maisemat houkuttelisivat pysähtymään pidemmäksikin aikaa, mutta kova tuuli ja nälkä saivat askeleet suuntautumaan nopeasti sisätiloihin. Laiturilta ravintolan ovelle vie sileä asfaltoitu polku, jolla on hyvä työnnellä myös lastenrattaita. Sisätiloihin tosin rattaita ei ollut suositeltavaa tuoda, mutta niille löysi hyvin paikan ulkoa, katoksen alta. 
 
Puitteet ravintola Saaressa ei, ainakaan näin erityisenä päivänä, olleet kovinkaan väljät, mutta sopu sijaa antoi ja kaikki mahtuivat ruokailemaan. Syöttötuoli oli asetettu pöytämme viereen jo etukäteen valmiiksi. Päämenun takaa löytyi myös lasten menu, jolta löytyi tällä kertaa uunilohta. Ruoka maistui nälkäisille testaajille erityisen hyvin! Vanhemmat sen sijaan täyttivät vatsansa jo herkullisessa alkuruokabuffetissa, jolloin pääruualle jäi liian vähän tilaa. Tämä ei haitannut, sillä selkeästi ravintolassa oli panostettu enemmän juurikin alkupaloihin. 
 
Hieman pettyneitä olimme ravintolan henkilökunnan "pelinlukutaitoon", sillä jouduimme odottamaan pöytiin tarjoiltuja pääruokia (muihinkin ruokailijoihin verrattuna) poikkeuksellisen kauan. Lapsiperheille olisi ehkä suonut hieman ripeämpää toimintaa, mutta onneksi saimme lapset pysymään melko hyvin aloillaan mukana olleiden piirustusvälineiden avulla. Leikkipaikkaa tai erillisiä lastenhoitotiloja ravintolasta ei löytynyt. Lisäksi wc-tiloissa oli niin kylmä, ettei siellä kyllä mielellään vaipanvaihtopuuhiin olisi ryhtynyt. 
Tällaisina "perhepäivinä" on kiva testailla hieman erilaisempia ravintoloita pikkuväen kanssa. Vaikka ravintola Saarikaan ei ole mikään niistä perinteisistä lapsiystävällisistä ravintoloista, voi siellä hyvin vierailla näin äitienpäivänä koko perheen voimin. Isot kiipeilykalliot ja jännittävä venematka tekevät ravintolassa käynnistä lapsillekin erityisen mieleenpainuvan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti