tiistai 6. toukokuuta 2014

Eläinten elämää

Kun lapsi osoitti lehmää ja kysyi: "Onko tuo sammakko?", päätimme, että nyt on aika tedä asialle jotain. Lähdimme siis viemään testiryhmän lapsia tutustumaan erilaisiin eläimiin. Sopiva kohde löytyikin Fallkullan eläintilalta. Fallkullan eläintila sijaitsee Malmin lentokentän kupeessa ja me suuntasimme paikalle autolla.
Heti perille tultuamme meitä tervehti aitauksissa lehmiä, vuohi ja pieniä kilejä. Lapset juoksivat innoissaan aitaukselta toiselle ja hämmästelivät eläimiä. Yksi testiryhmän lapsista oli opetellut kotiläksynsä hyvin ja osasi kertoa pienemmille eläimistä enemmänkin.
Fallkullassa pääsee tutustumaan perinteisiin maatilan kotieläimiin, kuten lampaisiin, vuohiin, lehmiin, sikoihin, ankkoihin, kanoihin, kaneihin ja hevosiin. Kohde on siis oikein sopiva kaupunkilaislapsille, jotka eivät kyseisiä eläimiä välttämättä muuten näe. Meidän käyntikerrallamme Fallkullassa oli lisäksi eri eläinten poikasia, kuten pieniä kilejä, tipuja ja kanin poikasia.
Fallkullassa toimii myös kahvila, mutta se on avoinna vain sunnuntaisin. Meillä oli matkassa pienet eväät mukana, joita nautimme tunnelmallisessa navetan tuoksussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti