maanantai 11. elokuuta 2014

Seikkailijat Korkeella

 


Heinäkuun alussa Mustikkamaalle, Korkeasaaren eläintarhaan johtavan rantaraitin alkupäähän, avautui superjännittävän kuuloinen paikka - Seikkailupuisto Korkee. Me pakkasimme yhtenä aurinkoisena kesälomapäivänä lapset autoon ja lähdimme testaamaan kiipeilypuiston haasteita. Korkeen kantoradat on tarkoitettu lapsille, tai tarkemmin sanottuna 90 -130 cm pitkille ja alle 40 kg:n painoisille seikkailijoille. Hiukan myöhemmin tänä vuonna myös näistä pituus- ja painorajoista ylikasvaneet seikkailunhaluiset pääsevät testaamaan taitojaan, kun Korkeelle avataan aikuisten latvaradat.Lasten radalle pääsymaksu oli 12 euroa per kiipeilijä. Ensimmäiseksi päälle puettiin kiipeilyvarusteet, turvavaljaat ja kypärät. Radalle sopivat kengät pitää olla omasta takaa. Sandaaleilla tai crocseilla ei kannata lähteä seikkailemaan, vaan umpinaiset, lenkkarimalliset kengät ovat parhaat. Ystävällinen ja reipas henkilökunta opasti varmoin ottein varusteiden päälle pukemisessa ja sitten olikin aika lähteä ensimmäiselle radalle.

Ratoja Korkeen seikkailupuistossa on kolme ja ne vaikeutuvat hieman ykkösestä eteenpäin. 4-vuotiaalle radat tarjosivat sopivasti haasteita ja silmät innosta loistaen pieni seikkailija jaksoi kiertää radalta toiselle reippaasti yli tunnin ajan. 2-vuotias, juuri 90 cm rajapyykin ylittänyt kuopus sen sijaan oli vielä vähän liian pieni seikkailemaan. Käsien ja jalkojen pituus ei tahtonut riittää vaikeimmissa osioissa ja vierellä kulkevan aikuisen apu tuli tarpeeseen. Muutaman yrityksen jälkeen riisuimmekin valjaat pois. Isoveljen menon seuraaminen ja metsässä juoksentelu tuntuivatkin riittävän tämän ikäiselle viihdykkeiksi.Kun radat oli kierretty, lupasimme lapsille jäätelöt. Harmi kyllä Korkeen myyntivalikoimista ei löytynyt jätskejä, mutta pillimehut lievensivät vähän pettymystä. Myöskään Korkeen omat wc-tilat eivät ole vielä valmiit, joten tulipa ensimmäistä kertaa testattua kaupungin maksullista wc-pömpeliäkin.

Korkeen seikkailupuisto on tervetullut lisä Helsingin lapsiystävälliseen aktiviteettitarjontaan. Metsän siimeksessä on kiva hengittää raitista ilmaa, seikkailla lapsille suunnitelluilla ja turvallisilla radoilla, nauttia vauhdin hurmasta liukuosuuksissa sekä kuin huomaamatta oppia keskittymistä ja harjoittaa motorisia taitoja rennossa ympäristössä. Touhu näytti niin hauskalta, että itsekin olisi tehnyt mieli päästä seikkailemaan! Aikuisten ratojen avautumista odotellaankin meidän porukassa innolla :).

Erityisen positiivinen mieli jäi myös paikan henkilökunnasta. Nuoret miehet opastivat lapsia innostaen ja ilolla saaden lapset kokeilemaan omia rajojaan. Paikassa ei myöskään ollut isoja kielto- ja ohjekylttejä, vaan opastukset ja ohjeet sai positiivisessa hengessä henkilökunnalta suoraan.
Seikkailupuisto Korkee on avoinna lokakuun loppuun saakka, jos säät niin sallivat. Tarkemmat aukioloajat löytyvät täältä. Onko teidän perheessä käyty jo testaamassa Korkee tai kenties joku muu seikkailupuisto?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti