keskiviikko 6. elokuuta 2014

Viisikko, Neiti Etsivä ja Kivinokan salaisuus

 


Huh hellettä! Viime viikkoina ollaan saatu nauttia rantakeleistä oikein sydämen kyllyydestä. Harmi vain, että näin loppukesästä ainakin täällä Etelä-Suomessa riesana on inha sinilevä. Pääkaupungin uimarantojen levätilannetta voi tutkailla ennen rantsuun suuntaamista paitsi kaupunkien omilta nettisivuilta, myös Facebook-ryhmästä nimeltä Helsingin uimarantojen sinilevätilanne, jonne kaupunkilaiset itse ilmoittavat sinilevähavainnoistaan.

Viime viikolla lähdimme kolmen äidin, poikaviisikon ja yhden neiti E:n voimin viettämään rantapäivää Kivinokalle. Vanhankaupunginlahdella sijaitsevalle Kivinokan virkistysalueelle on lyhyt kävelymatka Kulosaaren tai Herttoniemen metroasemalta. Bonuksena rannalle pääsee kulkemaan pienen matkan idyllisten viljelypalstojen läpi.

Kivinokassa on kaksikin uimarantaa, näistä me suuntasimme kaupungin ylläpitämälle, lapsiystävälliseksi kehutulle rannalle. Parasta Kivinokan rannalla taisi lasten mielestä olla sieltä löytynyt iso lelulaatikko. Harvemmin sitä pääseekään tekemään kaivuutöitä viilentävässä rantavedessä.
Kun naperot olivat pulikoineet tarpeeksi, suihkun ja kuivien vaatteiden jälkeen oli eväshetken aika. Koska meitä oli tällä kertaa näin iso porukka, saimme vastuita jakamalla pienellä vaivalla viltin täyteen herkkuja. Muistatteko, kun alkukesästä kerroimme vierailusta töölöiseen herkkukauppaan, Ceestashopiin? Kaupan antimista on kokkailtu ennenkin (mm. täällä). Tällä kertaa valmistimme mukaan helppoa ja hiukan erilaista pikaruokaa, peruna-purjorisottoa.

Risotto valmistui vartissa lisäämällä pussin ainesten joukkoon vettä ja lopuksi hiukan parmesaania. Yhdestä risottopussillisesta riitti juuri sopivasti täyttämään 0,75 litran ruokatermos. Risoton kanssa tarjolla oli kasviksia sekä pestopatonkeja. Ceestashopin tofupestolla täytetyt patongit sopisivat muuten mainiosti vaikkapa vegaanille. Porukan 1-vuotiaalle kuopukselle oli varuilta purkkiruokaa, mutta purkkia ei tarvinnut avata, sillä kaikkien lautaset tyhjenivät ennätystahtia. Retkellä ruoka vain maistuu aina niin hyvältä, mutta kyllä tätä risottoa voisi kokata kotioloissakin!Ruoan jälkeen, masut täynnä, lähdimme tutkimaan Kivinokan salaisuutta. Tämä porukka ei etsinyt sentään rosvoja tai kadonneita kultarahoja, vaan suuntasimme kohti Kivinokan kioskia ja sen takana sijaitsevia eläinaitauksia. Vuohien ja kanojen ihastelu kruunasi rennon retkipäivän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti