perjantai 1. elokuuta 2014

Kylässä Hilarius Hiiren luona

 


Meidän perhe teki tämän kesän "pakollisen" teemapuistovierailun Peurungalla sijaitsevaan Hilarius Hiiren kylään. Herra Hiiren seikkailut eivät olleet meidän lapsille entuudestaan tuttuja ja ajatuksissa olikin tutustua hahmoon etukäteen videoiden ja kirjojen avulla. Kirjastovisiitti jäi kuitenkin muiden kiireiden ohessa tekemättä ja niinpä astelimme kylään niin sanotusti kylmiltään.
Hilarius Hiiren kylä pystytetään kesäajaksi Peurungan kylpylän maille. Teemapuisto on avoinna tänä kesänä 10. elokuuta saakka joka päivä klo 10-17. Päivärannekkeet kylään maksavat 12 euroa. Lisäksi on saatavilla erilaisia lomapaketteja, joihin sisältyy kylpylässä pulikoimista ja ruokailua alueen ravintoloissa. Tarkempia tietoa hinnoista ja lomapaketeista löytyy täältä. Meidän perhe kävi menomatkalla uimassa isovanhempien mökkirannassa, joten tällä kertaa vierailimme ainoastaan hiirikylässä.
Vanhan maatilan pihapiirissä toimiva Hilarius Hiiren kylä on kooltaan varsin pieni ja leikkipuistomainen. Ulkona on pomppulinna, keinuja, hiekkalaatikko, mailapelikaukalo, parkour-alue, ihan oikea traktori sekä Hilariuksen ja hänen ystäviensä asuinkoloja ja sokerina pohjalla jännittävä Kummituskellari. Sisätiloista löytyy lisäksi leikki- ja musiikkihuoneita, vessat ja lastenhoitotilat sekä pieni myymälä, josta voi hankkia kotiinviemisiksi mm. Hilarius Hiiren musiikkia ja kirjoja. Lipunmyynnin yhteydessä on lisäksi kioski, josta voi ostaa jäätelöä, juomista yms. pientä.


Hiirikylän varsinaiset aktiviteetit ehtii kiertää melko nopeasti läpi. Vierailua suunnitellessa kannattaakin tutustua paikan päiväohjelmaan ja ajoittaa visiitti joko aamu- tai iltapäivän esitysten aikaan. Me ennätimme paikalle juuri sopivasti katsomaan Hilarius Hiiri ja aarreseikkailu -musikaalia. Puolisen tuntia kestänyt esitys upposi hyvin kohdeyleisöönsä. 4-vuotiaalla ei meinannut malttaa pysyä peppu penkissä näytelmään eläytyessä. Esitys sisälsi pikkulapsille sopivassa suhteessa jännitystä, musiikkia ja tietenkin opetuksen ystävyyden tärkeydestä.


Näytelmän lisäksi leikki-ikäisen mielestä parasta Hilarius Hiiren kylässä oli käteen saatu taikaleima, joka muuttui näkyväksi ainoastaan hurjassa Kummituskellarissa. Rauhallinen Hilarius Hiiren kylä on minusta sopiva käyntikohde juurikin pienille, alle kouluikäisille lapsille ja parhaimmillaan varmasti yhdistettynä kylpylävierailuun tai uimarantaretkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti