perjantai 22. elokuuta 2014

Lasten Heureka

Lapset näkivät kesällä telkkarissa ilmeisen osuvasti kohdennetun mainoksen. Siitä se sitten alkoi, nimittäin kysely: "Voidaanko mennä Lasten Heurekaan?", "Koska voidaan mennä Heurekaan?". Kesälomalla emme malttaneet lähteä päiväksi sisätiloihin, mutta lomien jo loputtua sattui sopiva vapaa viikonloppu, jolloin suuntasimme auton nokan kohti Tikkurilaa.

Viimeksi kävimme testiryhmän kanssa Tiedekeskus Heurekassa vajaa vuosi sitten. Täältä pääset lukemaan laajemmin kokemuksiamme päänäyttelystä sekä lasten kanssa liikkumisesta tiedekeskuksessa. Tällä kertaa meidät houkutteli kuitenkin siis paikalle Määränpäänä Mars -näyttelyn paikan ottanut Lasten Heureka, toiminnallinen koko perheen näyttely.Lasten Heurekan tarkoituksena on innostaa aikuiset ja lapset yhteistyöhön; rakentamaan, pelaamaan, liikkumaan ja pallottelemaan yhdessä. Lasten Heurekassa aikuisetkaan eivät pääse jättäytymään puhelimiaan näpräävien statistien rooliin, vaan melkein kaikki näyttelyn kohteet ovat sellaisia, että niissä tarvitaan koko perheen panosta. Heti ensimmäiseksi huomio kiinnittyikin siihen, että kaikkialla aikuiset ja lapset puuhastelivat yhdessä, rinta rinnan ja käsi kädessä.Lapset, etenkin 4-vuotias esikoinen, halusi kokeilla melkeinpä jokaista näyttelyn juttua. Pelattiin siis penkkiurheilijan koripalloa, potkittiin palloa, juosta tömisteltiin eläinten juoksukilpailussa, rakennettiin iglua ja hirsimökkiä, napattiin putoilevia virtuaalibanaaneja sirkuspelissä, testattiin kuukävelyä, nuorallakävelyä ja telkkarikameroiden edessä olemista sekä pyydystettiin ötököitä. Ainakin tällaisia asioita tuli kokeiltua, ja jotain varmasti unohtui mainitakin. Näyttelyyn on todella onnistuneesti valittu sellaisia kohteita, pelejä ja tehtäviä, joissa keskinäisen kilpailun sijaan onnistumisen ilo saadaan yhteistyöstä. Olihan se hienoa, kun saatiin koko perheen voimin pystytettyä iglu tai sirkuspelissä noustiin lapsen kanssa aina vain uudelle tasolle.Kun Lasten Heurekan näyttelykohteet oli kierretty, teimme muutamia täsmäiskuja myös päänäyttelyn puolelle. Autosimulaattorit olivat jälleen hitti naperoiden keskuudessa ja pitihän sitä suoltakin päästä taas vetämään Suolistossa suhisee -näyttelyssä :).

Ennen kotiinlähtöä pidimme vielä jätskitauon Heurekan Café Einsteinissa. Itselleni uutta tietoa oli, että Heurekan kahvila-ravintolan tuottoja jaetaan hyvään tarkoitukseen, mm. Lastentautien tutkimussäätiölle ja Suomen Sydänliitolle. Hyvä tietää, että meidänkin kalliihkoista jätskeistä muutama roponen menee tärkeisiin kohteisiin.

Lasten Heureka -näyttely on avoinna Tiedekeskus Heurekassa 24.1.2016 saakka, joten pelien ja puuhien pariin ehtii vielä moneen kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti