maanantai 31. maaliskuuta 2014

Töölön hymyilevä thaimaalainen

Taka-Töölössä, Urheilukadulla sijaitsee thaimaalainen ravintola Phad Thai, jonka ohi olemme monesti kulkeneet, mutta emme koskaan poikenneet sisään. Lähistöllä asuvan ystävän kanssa puhuttiin, että joskus tämä paikka täytyy testata ja niinpä sitten sovimme arkipäivän lounastreffit ravintolaan.
Ulko-ovelta ravintolasaliin on muutama porras alaspäin. Niistä selviäisi kyllä varmasti vaunujen kanssa yksinkin, mutta heti ovea avatessani tarjoilija riensi auttamaan rattaiden sisään kampeamisessa. Varasimme vapaan pöydän läheltä sisäänkäyntiä ja - lasten mielestä ehdottomasti paikan kohokohtaa - akvaariota! Isommat lapset tuijottelivat lumoutuneina lehtikalojen uiskentelua, eikä muita virikkeitä tarvinnut lounaan lomassa kehitellä. Tässäpä vinkki sellaisille ravintoloille, jotka eivät voi pystyttää leikkipaikkaa tiloihinsa, mutta haluavat kuitenkin pitää pienetkin asiakkaat (ja heidän vanhempansa) tyytyväisinä. 
Porukan pienimmille ruokailijoille tuotiin syöttötuolit pyynnöstä ja heidän purkkiruokansa lämmitettin keittiössä. Lounasbuffet Phad Thaissa maksoi 9,50 euroa, lapset söivät puoleen hintaan. Ruoka oli maukasta ja buffan antimista löytyi myös lapsille sopivia miedosti maustettuja vaihtoehtoja. Henkilökunta kertoi oma-aloitteisesti, mitkä ruokalajit sopivat pienille ruokailijoille. Thaimaalaisten ruokien lisäksi tarjolla oli lajitelma erilaisia susheja sekä suppeahko tuoresalaattivalikoima.
Leppoisan lounaan jälkeen oli vessareissun paikka ja iloinen yllätys oli, että naistenvessasta löytyi hoitopöytä. Vaipanvaihtokin siis onnistuu tarvittaessa ilman ongelmia. Ruokailua lopetellessamme paikan kokkina toimiva nainen tuli vielä juttelemaan lapsille ja kyseli, miten ruoka maistui heille. Tällaisessa paikassa on ihana asioida muksujen kanssa ja tulemme varmasti toistekin syömään.
Lapsiystävällisyyteen ei siis välttämättä tarvita leikkipaikkaa ja lasten listaa nakkeineen ja ranskalaisineen, vaan joskus niitä tärkeämpää on henkilökunnan ystävällinen asenne ja pienet eleet. Vai mitä mieltä te olette, mikä tekee ravintolasta tai kahvilasta lapsiystävällisen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti