perjantai 28. maaliskuuta 2014

Talo täynnä leikkiä

Tallinnan matkamme toisena päivänä suuntasimme kohti takuuvarmaa lasten suosikkia, Miia-Milla-Manda -lastenmuseota. Museo sijaitsee Kadriorgin puistossa, jonne köröttelimme hotelliltamme kätevästi ratikalla. Raitiovaunut 1 ja 3 kulkevat keskustasta Kadriorgin puistoon. Reitti on helppo, sillä Kadriorg on molempien linjojen päätepysäkki. Pysäkiltä kävellään puiston halki, ohi lintulammikon ja kohti leikkikenttiä sekä niiden takana pilkistävää matalaa, keltaista puurakennusta, jossa museo sijaitsee.

Rattaat parkkeerasimme museon ulkopuolelle, katoksen alle. Kengät ja ulkovaatteet jätettiin eteiseen. Me suuntasimme ensimmäiseksi syömään Miia-Milla-Mandan ihanaan kahvilaan. Paikka oli kuin Peppi Pitkätossun talo! Söpöt astiat, herkullisen näköiset leivonnaiset (kuka voisi vastustaa noita hymynaamakeksejä?) ja edullinen keittolounas (2,55 euroa sisältäen paikallista, tuoretta leipää) - tällaisen kahvilan haluaisin Helsinkiinkin!

Ruuan jälkeen oli aika aloittaa tutustuminen Miia-Milla-Mandan leikittäviin nähtävyyksiin. Sisäänpääsy museoon on lapsilta 1,60 euroa ja aikuisilta 2,60 euroa. Meille myytiin 5,20 euron hintainen perhelippu (2 aikuista, 4 lasta, joista kaksi alle 3-vuotiaita), joten tämä hupi oli myös erittäin edullista!
Lapset juoksivat innoissaan tutkimaan museon ensimmäistä huonetta. Isosta leikkihuoneesta löytyi leikkimökki, jonka katolta sai laskea alas liukumäkeä pitkin, hyvin varusteltu leikkikeittiö, torni, johon sai kiivetä ja jonka huipulla oli hauskoja kurkisteluikkunoita, iso auto, valtava kahvikuppi, johon mahtui istumaan ja vaikka mitä muuta. Suuri osa leikkivälineistä on valmistettu puusta, joten ne ovat myös kauniita katsella.

Leikkihuone oli kaikkien lasten mieleen, mutta kun sieltä vihdoin maltettiin jatkaa matkaa eteenpäin, oli vastassa monta peräkkäistä huonetta täynnä lisää tekemistä. Yhteen oli koottu rekvisiittaa vanhanajan kauppaleikkiä varten, toisessa pääsi luontoretken tunnelmaan, seuraavassa oli urheilukisafiilistä hiihtolatuineen ja palkintokorokkeineen ja viimeisenä talon päädyssä sijaitsi "Tee ise" -huone, jossa oli välineitä askarteluun ja muuhun käsillä tekemiseen.

Kun museon sisätilat oli koluttu testiryhmän junioreiden toimesta perusteellisesti läpi, alkoi olla joukon kuopuksen päiväuniaika ja siirryimme ulos leikkimään. Miia-Milla-Mandan pihalla on iso leikkipuisto, jonka karuseilleissa, liukumäissä ja kiipeilytelineissä leikit sujuivat sulassa sovussa paikallisten lasten kanssa. Ennen kotimatkaa otettiin vielä ilo irti Kadriorgin puiston hienoista kiipeilypuista.

Miia-Milla-Mandaa voi lämpimästi suositella käyntikohteeksi kaikille lapsiperheille. Museo on varsinaisesti suunnattu 3-11 -vuotiaille lapsille (ja kaikille, jotka ovat joskus olleet sen ikäisiä ;) ), mutta meidän testiryhmämme nuorimmatkin taaperot viihtyivät paikassa mainiosti. Tänne tullaan varmasti toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti