lauantai 22. maaliskuuta 2014

Bravo! Lastenteatteri valtasi Helsingin

Viikon vinkissä mainostimme tällä viikolla Bravo! Lasten ja nuorten teatterifestivaalia. Me pääsimme* itsekin nauttimaan laadukkaasta lastenteatterista, kun kävimme viikonloppuna Itäkeskuksen Stoassa Bravo!-festivaalien kanssa samanaikaisesti järjestettävässä Nukketeatterin näyteikkuna -tapahtumassa.
Kahdesta aikuisesta ja 3- ja 4-vuotiaista kaveruksista koostuva testiryhmämme kävi katsomassa Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU:n riemastuttavan Sinä ja minä -näytelmän. Esitys kertoi hullunkurisista siskoksista, Raidasta ja Pallosta, jotka valmistelivat syntymäpäiväjuhliaan ja siivosivat sekä pyykkäsivät juhlapaikan lisäksi vähän itseäänkin juhlakuntoon. Nukkeja tässä näytelmässä ei näkynyt, vaan näyttelijöinä olivat ihan oikeat ihmiset.
Sinä ja minä -näytelmä on suunnattu 1-7 -vuotiaille ja leikki-ikäisiin lapsiin siskosten hassut tempaukset upposivat tosi hyvin. Yleisö istui aivan lähellä näyttämöä lattiatyynyjen päällä ja pääsi välillä itsekin osallistumaan tarinaan. Pienten katsojien kysymykset ja välispiikit sopivatkin hyvin hauskaan esitykseen. Näytelmä kesti 35 minuuttia, mikä oli juuri sopivasti, jotta nuorimmatkin osallistujat malttoivat pysytellä paikoillaan.
Nukketeatterin näyteikkuna -tapahtumaan ehtii osalllistua vielä huomenna sunnuntaina. Ohjelmassa on sekä lapsille että aikuisille sopivia esityksiä, teatterinukkenäyttely ja mukavia työpajoja. Bravo! -festivaalien muuta ohjelmaa on pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa maaliskuun loppuun (30.3.) saakka.
P.S.Stoassa kannattaa nyt muutenkin piipahtaa, sillä 12. huhtikuuta asti kulttuurikeskuksen aulassa voi sukeltaa tuhannen ja yhden yön tarinoiden jännittävään satumaailmaan. Mekin seikkailimme basaareissa ja palatseissa näytelmän jälkeen, mutta näyttely ansaitsee ihan oman postauksensa, joten palataan näihin tunnelmiin pian! :)
Liput Sinä ja minä -näytelmään saatu blogin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti