keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Herrrkullista lähiruokaa Rukalla

Söimme lounaat ja päivälliset Rukan matkallamme pääosin kotitekoisesti mökillä. Ison porukan ruokkiminen ravintolassa tulee sen verran kalliiksi, että päädyimme usein siihen huokeampaan vaihtoehtoon. Yhtenä päivänä päätimme kuitenkin nauttia muiden tekemästä ruuasta ja suuntasimme Rukan kylään lounasravintolan etsintään. Valinnan varaa olisi ollut vaikka kuinka paljon ja me valitsimme runsaasta tarjonnasta paikallista lähiruokaa tarjoavan Rukan Kuksan.
Ravintolan ruokalista ei ole sieltä halvimmasta päästä, mutta aidot lähialueen maut ovat kokeilemisen arvoisia. Kuksan menulta löytyykin esimerkiksi Näppimuikkuja ja Revontuliporoa sekä Kuusamon omia juustoja. Myös lapsille löytyy oma ruokalista puuhatehtävineen. Lounas paikassa kustantaa 13€ aikuisilta ja 8€ lapsilta.
Kuksan tunnelmallinen ja lappihenkinen sisustus teki vaikutuksen myös junioritestaajiin. Lohisoppaa nautittiin oikeasta kuksasta ja jopa veitset pysyivät täällä ravintolassa pystyssä. Ruoka ravintolassa oli niin maittavaa että sitä muistellaan vielä pitkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti