maanantai 24. maaliskuuta 2014

Basaareja, aarreluolia ja itämaista tunnelmaa Stoassa

Vuosi sitten kävimme lasten kanssa Annantalolla silloin esillä olleessa ihanassa Saareen-näyttelyssä. Lapset tykkäsivät kovasti, kun tarjolla oli ihan erilaiset puitteet vapaaseen leikkiin. Mielikuvitus lensi leikki-ikäisten seikkaillessa välillä merikapteenina ja välillä sukellusveneen miehistönä. Tällaisia leikittäviä näyttelyitä on välillä tullut vastaan muuallakin, esimerkiksi Harakan saaren Vellamo-talossa oli kivasti rekvisiittaa merellisiin leikkeihin.
Muutama päivä sitten Itäkeskuksen kulttuurikeskus Stoassa on avattu 1001 tarinaa -näyttely. Innokkaina lähdimme tutkimaan, millainen on tämä Tuhannen ja yhden yön saduista innoituksensa ammentanut näyttely. Testiryhmään kuului tällä kertaa kahden aikuisen lisäksi kaksi lasta, 3- ja 4-vuotiaat ystävykset.

Taianomainen itämainen tunnelma veikin junioritestaajat heti mukanaan. Lapset seikkailivat kapeissa basaarisokkeloissa, keittivät teetä ja tarjoilivat hedelmiä, ihmettelivät värikästä lintupuuta, silittivät kamelia, etsivät aarretta pimeästä luolasta sekä leikkivät isossa, hienossa katosvuoteessa.

Palatsit, basaarit ja niitä ympäröivät muurit on rakennettu pääosin pahvista ja sisustettu asiaankuuluvasti itämaisilla matoilla sekä värikylläisillä tekstiileillä ja muulla rekvisiitalla. Näyttely on avoinna 12. huhtikuuta saakka ja sinne on vapaa pääsy. Näyttelyyn liittyen järjestetään kahtena sunnuntaina, 30.3. ja 6.4., kaikille avoimet koko perheen työpajat. Suosittelemme lämpimästi ja kannattaa ottaa kaveri mukaan, niin leikki lähtee varmasti lentoon vauhdikkaasti kuin taikamatto :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti