maanantai 17. maaliskuuta 2014

Pastan jauhantaa lounastreffeillä

Ystäväni teki mieli pastaa, kun olimme sopineet lounastreffit Helsingin keskustaan. Bravuriassa olimme käyneet jo aiemmin, joten joku eri paikka piti keksiä. Ystäväni ehdotti Mikonkadun Vapianoa ja ennakkoluulottomasti lähdimme paikalle lastenrattaiden kanssa.
Mikonkadun Vapiano ei ehkä ensi silmäyksellä ole se kaikkein ratasystävällisin ravintola. Tuulikaappi on avara, mutta heti sisääntulon jälkeen on muutama porras ravintolan ensimmäiseen ruokailutilaan. Henkilökunta oli kuitenkin valppaana heti kun astuimme sisään, sillä ennen kuin ehdimme edes kysyä, tarjoilijatyttö tarttui rattaiden toisesta päästä kiinni ja auttoi rattaiden nostamisessa seuraavalle tasolle. Vapaa pöytäkin löytyi tasolta helposti ja kaksi korkeaa syöttötuoliakin oli sopivasti vapaana.
Lounaaksi nautittiin niin pitsaa kuin pastaakin. Toinen taapero nautti oman lasten pasta-annoksen hintaan 5,90€ ja toinen jakoi yhteisen pitsan äitinsä kanssa. Pitsa maistui lapsen suuhun melko suolaiselta, mutta vatsat saatiin kuitenkin kylläisiksi. Ravintolan wc-tilat näyttivät olevan ravintolan yläkerrassa, joten me jätimme ne suosiolla testaamatta.
Yhteenvetona mainittakoon, että lasten ruokalistat ja syöttötuolit Vapianosta löytyvät, mutta mikään helpoin lounasravintola lapsiperheiden tarjontaan paikka ei ehkä ole. Kahden aikuisen ja kahden taaperon lounashetki saatiin kuitenkin kunnialla hoidettua, eikä hampaankoloon jäänyt muuta, kuin kassalla tarjotut nallekarkit ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti