sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Taaperon lahjatoiveita

Taaperomme vietti tuossa taannoin 2-vuotissyntymäpäiviään. Monelta sukulaiselta ja ystävältä tuli noihin aikoihin kysymys, että mitä syntymäpäiväsankari haluaisi lahjaksi. Koska taaperon sanavarasto on vielä varsin rajallinen, oli äidin koitettava keksiä toiveita lapsen puolesta. Ja koska piti ajatella asiaa lapsen näkökulmasta, piti listalle keksiä jotain muutakin kuin 92 senttisiä vaatteita. Meidän toivelistalta löytyi...
Kuvat: Puky, Bell, Fjällräven, Lego, Brio, Mini Rodini.
1. Brion nukenvaunut
Meidän tytär oli muutamaa viikkoa aiemmin käynyt kylässä, jossa moiset ihanuudet olivat, eikä hän vierailun aikana saanut katsettaan irti ko. vaunuista. Vauvaa laitettiin nukkumaan, työnnettiin eteenpäin ja nostettiin taas syliin. Vaunuista ei päästetty irti edes wc-käynnin ajaksi, joten ihan perustellusta syystä ne pääsivät listan ensimmäiselle sijalle.
2. Kerhoreppu
Taapero aloittaa syksyllä kerhotaipaleensa ja matkalle oli tarpeen hankkia myös asiaankuuluva kantoväline. Mitään varsinaista tyylitoivetta ei ollut, kunhan reppuun mahtuisi hieman evästä ja vaihtovaatetta. 
3. Pyöräilykypärä
Isompipäisen esikoisen vanha kypärä on vielä kovin suuri pikkusiskolle, mutta pyörän selkään olisi kuitenkin jo kova hinku. Oman pyöräilykypärän hankkiminen tuli siis ajankohtaiseksi ja se olikin hyvä lisätä toivomuslistaan.
4. Potkupyörä
Isoveljeltä on jäänyt taaperolle polkimin varustettu pyörä, mutta monien suosituksesta päätimme toivoa myös potkupyörää. Potkupyörällä on helpompaa oppia pyöräilyssä tarvittava tasapaino, eikä monet tämän jälkeen ole apupyöriä tarvinneet lainkaan. 
5. Dublo-legoja
Dublo-legojen suositusikä alkaa 1,5-vuodesta eteenpäin ja ne ovatkin oikein oiva lahjatoive 2-vuotiaalle taaperolle. Legoja on tänä päivänä todella paljon erilaisia ja niistä voi löytää helposti sopivan lahjan tytölle tai pojalle.
6. Vaatteita koossa 92+
Täytyy myöntää, että kyllä niitä vaatteitakin toivelistalta löytyi. Vaikka se kliseeltä kuulostaakin, totuus on, että lapset kasvavat niin nopeasti ja uusien vaatteiden tarve on vakio. Kesäisin alennusmyyntiaikaan voi tehdä hyviä löytöjä hieman kalliimmiltakin merkeiltä.
Meidän lahjatoivelista näytti aikalailla tältä, mutta toki siellä voisi olla vielä paljon muutakin. Taaperoille sopivia lahjaideoita voisi edellämainittujen lisäksi olla esimerkiksi Brio-junaradan osat, katuliidut, nuppipalapelit sekä erilaiset opettavaiset lelut.
Minkälaisia lahjatoiveita teidän taaperoilla on ollut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti