keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Ruokailut Berliinissä - Lasten matkassa

Seuraavana Berliini-postauksista on vuorossa ruokailut meidän silmin. Ulkomailla lasten matkassa liikkuessa ei ravintoloiden tasoille tule laitettua yleensä niin paljon painoarvoa. Ruokailuhetki on kuitenkin monesti melko hätäinen, eikä ruuasta ehdi välttämättä nauttia ihan haluamallaan tavalla. Meidän tarkoituksenamme Berliinissä oli monestikin löytää paikka, josta löytyisi leikki-ikäisellekin maistuvaa ruokaa, emmekä niinkään laskeneet kaloreita tai muita terveellisyyspisteitä.
Rytmimme reissussa oli sellainen, että söimme aamulla hotellissa erittäin tuhdin aamupalan, jolloin ei ollut niin suurta haittaa, vaikka lounas välillä vähän siirtyikin. Lounasta ja/tai päivällistä söimme jossain eteen sattuneessa ravintolassa ja välipaloja napsittiin aina nälän sattuessa. Iltapalana taapero nautti kotimaasta tuotuja Muksu-puuroja (ovat muuten huippuja reissussa!) ja leikki-ikäiselle haettiin iltapalaa kaupasta. Hotellihuoneessamme ei ollut minibaaria/jääkaappia, joten eväiden pitkäaikainen säilöminen oli haastavaa. 
Leikki-ikäinen eli reissuviikon melkeinpä hotellin runsaalla aamupalalla sekä ranskanperunoilla. Toki joukkoon mahtui välillä myös Pretzeleitä ja jäätelöäkin. Muutaman kerran söimme lounasta hotellimme läheisyydestä löytyneessä Biergartenissa. Palvelu oli hyvää ja ruoka ok, joskaan ei mitään kovin mieleenpainuvaa. Lapsia paikassa ei mitenkään erityisesti huomioitu, eikä esimerkiksi syöttötuolia tuotu. Lasten ruokalista paikasta kuitenkin löytyi.
Pääasiassa söimme Berliinissä random-ravintoloissa, joista ei paljon jälkipolville jäänyt kerrottavaa. Yksi illallinen jäi kuitenkin mieleemme. Menimme reissuporukan kanssa syömään mukavan näköiseen ravintolaan, jonka nimi oli Block House. Oletimme tälläkin kertaa saavamme ei-niin-lapsiystävällistä - palvelua, mutta totuus olikin aivan toinen. Tarjoilija muutti pöytäjärjestystä samantien niin, että mahduimme koko porukka samaan pöytään. Lisäksi hän kantoi taaperolle syöttötuolin ilman, että ehdimme sitä edes pyytämään. Tämän lisäksi tarjoilija toi heti alkuun lapsille piirustusvälineitä ja paperia, jotta heidän odottelunsa sujuisi hieman mukavammin. Ravintolassa oli myös lapsille oma ruokalista, josta leikki-ikäinen löysi helposti mieleistä ruokaa. Kaiken kukkuraksi, kun olimme syöneet ruuan ja maksaneet laskun, toi tarjoilija lapsille vielä pienet lahjat kotiinviemisiksi. Tällaisesta erittäin lapsiystävällisestä palvelusta tuli todella hyvä mieli ja kaikki lähdimme ravintolasta pois hymyillen ja vuolaasti kiitellen. Ai niin, ja löytyihän paikasta toki myös hoitohuone vaipanvaihtoa varten. Tosin portaiden päästä alakerrasta. 
Myöhemmin huomasimme, että Block House onkin ravintolaketju ja heidän toimipisteitään on Berliinissä kaiken kaikkiaan 7 kappaletta. Me vierailimme Block House Alexanderplatzilla.
Onko teillä Berliinissä joitain suosikkiravintoloita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti