torstai 18. heinäkuuta 2013

Purjelaivat saapuivat kaupunkiin

Kävimme The Tall Ships Races -tapahtumassa ihastelemassa merirosvolaivoja, kuten kolmevuotias asian ilmaisi. Kieltämättä tunnelma Helsingin Hietalahdessa oli kuin seikkailujen satukirjasta, kun komeat alukset korkealle kohoavine mastoineen ja liehuvine viireineen täyttivät satama-alueen.
Lapsi tykkäsi, ainoastaan se harmitti hiukan, että purjelaivoihin ei päässyt sisälle tutustumaan. Tämäkin harmitus onneksi unohtui nopeasti, kun Nosturin edestä löytyi Finnpilot-luotsivene, johon sai kiivetä sisälle. Tarjolla oli veneen esittelyn lisäksi tietoutta luotsin ammatista. 
Nosturin luona oli luotsiveneen ohella etenkin nuorisolle suunnattua ohjelmaa. Paikalla oli kirjastoauto ja Nuorisoasiainkeskuksen teltta. Varsinainen lasten oma ohjelma-alue löytyi läheisestä Koffin puistosta. Siellä sai osallistua viirinauhan lippujen koristeluun tai maalauttaa itselleen vaikkapa ankkuri-aiheisen kasvomaalauksen. Ohjelmalavalla on vaihtelevia esityksiä lasten makuun nukketeatterista sirkustemppuihin.
Purjelaivat ovat Helsingissä tämän viikon lauantaihin saakka. Tapahtuma ohjelmineen on maksuton. Käteistä kannattaa varata mukaan, jos haluaa ostaa kojuista vaikkapa lakua, vohveleita tai muuta syötävää.
Muistutellaan samalla, että keräämme edelleen lapsille ja lapsiperheille sopivia tapahtumiatapahtumakalenteriimme. Sieltä kannattaa käydä kurkkimassa menovinkkejä esimerkiksi pääkaupunkiseudulla vietettäville kesälomapäiville :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti