maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kesäpäivä Mikkelissä

Puistovierailun jälkeen lähdimme lounastamaan Mikkelin keskustaan. Ruokailimme tutussa ja turvallisessaRossossa. Ketjun ravintoloita olemme testanneet ennenkin (esimerkiksi täällä), eikä menu Mikkelissäkään poikennut yleisestä linjasta. Jotain poikkeuksellista Mikkelin Rossosta kuitenkin löytyi. Ravintolan takanurkassa nimittäin sijaitsee mahtava leikkipaikka HupsiStella. Leikkipaikan sisustus on lähinnä söpöistä lastenhatuistaan tunnetun Tintun käsialaa. Leikkipaikan yhteydessä on imetysnurkkaus ja sen läheisyydessä lastenhoitohuone.
Ruoan jälkeen piipahdimme Kirkkopuiston leikkipuistossa. Kiipeilyteline ja keinut viihdyttivät kolmevuotiasta sillä aikaa, kun kuopus nukkui päiväunia.
Päivän päätteeksi kipusimme Naisvuoren näkötornille. Alun perin vesitorniksi rakennetussa tornissa toimii kesäaikaan kahvila ja tornin huipulta voi tutustua Mikkeliin yläilmoista. Sisäänpääsymaksu torniin on 2,50 euroa yli 11-vuotiailta ja euron 4-11 -vuotiailta. Kahvilaan ja näköalatasanteelle toki pääsee ilman maksua.
Cafe Naisvuori on kuulemma kuuluisa vohveleistaan, joten pitihän sellaista maistaa. Vohveleita saa sekä suolaisella että makealla täytteellä, me testasimme hillo-jäätelö-kermavaahto -yhdistelmää. Makoisalta maistui, vaikkakaan 8 euron kappalehintaan emme raaskineet ihan jokaiselle omaa vohvelia ostaa. Niin ja olihan annoksella kokoakin sen verran, että yhdestä vohvelista riitti hyvin useammalle maistelijalle.
Naisvuorelta löytyy myös näin aikuisen silmään aika vaatimaton, yhdestä kiipeilytelineestä koostuva, leikkipaikka. Sekin tuli lasten toiveesta kuitenkin testattua.
Paluumatkalla ajelimme vielä Kenkäveron kautta hakemaan puutarhainspiraatiota. Tässä vaiheessa päivän touhut olivat jo uuvuttaneet junioritestaajan, mutta ihan viihdyttävän oloinen leikkipuisto näytti Kenkäverostakin löytyvän. 
Onkohan lukijoiden joukossa mikkeliläisiä tai kaupunkia muuten hyvin tuntevia? Olisi kiva kuulla tähän paikallisten suosituksia kaupungin lapsiystävällisistä kohteista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti