maanantai 29. heinäkuuta 2013

Berliinissä lasten silmin

Pohdimme perheen kanssa keväällä pitkään, että minne suuntaisimme tämän kesän perhereissumme. Ensimmäisenä pohdimme automatkaa Ruotsiin, mutta koska siitä oli kokemuksia jo viime kesältä (täällä,täällätäällä ja täällä), niin päätimme keksiä jotain muuta. Seuraavaksi pohdimme automatkaa naapurimaahan, Viron Pärnuun. Sekin matka sai kuitenkin jäädä johonkin tulevaisuuteen, kun päätimmekin lähteä kaupunkilomalle Berliiniin. Lasten matkassa on aiemmin käynyt Saksassa Münchenissä, josta voi lukea lisäätäältätäältä ja täältä.
Berliini oli houkutteleva kohde edullisten lentojen, lyhyen lentomatkan ja lapsiystävällisten nähtävyyksien takia. Lähdimme matkaan melko rennolla mielellä, emmekä olleet suunnitelleet matkaa kovinkaan tarkasti. Matka tehtiin kuitenkin lasten ehdoilla, eikä liikaa stressattu.Lyhyt lentomatka sujui lasten kanssa kuin vanhasta muistista, eikä lapsetkaan ehtineet pitkästyä matkalla. Kohdemaassa toimitaan tietenkin sitten aina maan tavalla ja lasten kanssa Saksaan reissatessa kannattaakin muistaa, että esimerkiksi taksikyyti ilman lastenistuimia ei ole mikään itsestään selvyys. Tästä meitä jo etukäteen varoiteltiin, mutta päätimme kuitenkin kokeilla onneamme lentokentän taksijonossa. Tällä kertaa onni potkaisi ja "jonopoliisi" ohjasi meidät suoraan tilataksin luo. Tilataksin peräkontista löytyikin sitten kokonainen valikoima erikokoisille lapsille sopivia istuimia ja niinpä meidänkin mukelot saivat koroketta peppujen alle.
Berliinissä on tällä hetkellä käynnissä monia tietöitä ja meidänkin matka lentokentältä hotellille kesti melkoisen kauan. Onneksi taksin taksat ovat Saksassa kuitenkin huomattavasti kotimaatamme edullisempia, joten selvisimme taksimatkasta lähelle Alexanderplatzia n. 25 eurolla.
Majoituimme matkamme aikana hyvällä paikalla sijaitsevassa Ramada Hotel Aleksanderplatzissa. Hotelli oli erittäin siisti ja heti sisääntuloaulassa lapsille annettiin pehmolelut kouraan. Valitettavasti muuta "lapsiystävällisyyttä", kuten leikkipaikkaa hotellista ei löytynyt. Positiivista oli kuitenkin, että saimme hotellista hieman reilumman kokoisen huoneen, jonne mahtui hyvin sänky myös taaperolle ja leikkitilaakin kuitenkin jäi.
Hotelli Ramada Alexanderplatz sijaitsee melkolailla keskustassa ja hyvien kulkuyhteyksien päässä. Hotellilta on vain kivenheiton matka U-Bahn asemalle ja myös bussit kulkevat läheltä. Hotelli oli tyylikäs, joskin hieman business-tyylinen hotelli. Aamiaiselta löytyi syötävää jokaiseen makuun ja syöttötuolejakin löytyi. Aivan hotellin läheltä ei löytynyt mitään erikoista leikkipaikkaa, mikä saattaisi olla kiva lisä lasten kanssa matkatessa, mutta eräänä iltana kävimme keinumassa läheisen kerrostalon pihalla. Onneksi hotellihuoneemme koko mahdollisti välillä pienet leikkihetket omassa huoneessakin. 
Berliinin reissusta on tulossa vielä postaukset liittyen julkisiin kulkuneuvoihin, nähtävyyksiin ja ravintoloihin. Onko Berliini teille tuttu paikka? Olisiko jotain erityistä Berliini-aihetta, mistä haluaisitte lukea?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti