torstai 4. heinäkuuta 2013

Kallion kaunis Piritta

Tokoinrannassa, hienolla paikalla, sijaitsee pari vuotta sitten täydellisen uudistusremontin läpikäynyt Cafe Piritta. Kävimme Pirittassa lounaalla kesäisenä arkipäivänä. Pirittan tyylikäs sisustus miellyttää silmää ja isot ikkunat lisäävät avaruuden tuntua. Kauniilla ilmalla ulkoterassilla on mukava istua ja ihailla Hakaniemen ja Kaisaniemen takaa avautuvaa Helsinkiä. 
Piritta on, etenkin kesäaikaan, ymmärrettävästi myös aika suosittu lounaspaikka Kallion toimistoväen keskuudessa. Tälläkin kertaa porukkaa oli melko paljon, mutta pöydät on aseteltu sen verran väljästi, että rattaiden kanssakin mahtui kulkemaan sujuvasti. Syöttötuoleja on useampia, mikä on hyvä juttu, sillä emme olleet paikan ainoat pienten kanssa liikkeellä olevat.
Pikkutaaperoilla oli omat eväät mukana ja ne lämmitettiin tiskin takana. Leikki-ikäiset saivat torstaipäivän kunniaksi hernerokkaa ja marjapannaria. Ihan ei tainnut olla samaa tavaraa kuin kaupan äidin tarjoilema hernekeitto, sillä hiukan lapsosia sai patistella tyhjentämään keittolautaset... Pannari sen sijaan katosi nopeasti parempiin suihin, kun siihen lupa heltisi.
Pirittan lastenhoitohuone ansaitsee oikein erikoismaininnan. Harvoin ravintoloissa näkee näin miellyttävää vaipanvaihtotilaa.
Lapsilla tuntui jostain syystä tällä kertaa olevan hiukan tavallista enemmän ylimääräistä energiaa, joten kun lounas oli syöty, lähdimme pikapikaa kohti Tokoinrannan leikkipaikkaa, josta on tulossa oma juttunsa pian. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti