lauantai 15. kesäkuuta 2013

Vaavi, vauvan ensimmäinen sänky

Meitä on joskus pyydetty testaamaan blogissa erilaisia lastentarvikkeiden vuokrauspalveluja. Kun sitten ystävä päätti hankkia vauvalleen vuokrattavan Vaavi-ensisängyn, kutsuin itseni kameran kanssa kylään ja kyselin käyttökokemuksia. 
Vaavisängyn voi tilata netistä. Minimivuokra-aika on neljä kuukautta, sänky toimitetaan kotiovelle ja hintaa postikuluineen sille tulee 85 euroa koko ajalta. Hintaan sisältyy myös uusi patja, jonka saa halutessaan pitää vuokrauksen päättymisen jälkeen. Vuokra-aikaa on mahdollista jatkaa kuukausi kerrallaan ja aikaisemminkin sängyn voi palauttaa, mutta rahojaan ei saa takaisin, vaikka vauva ei jostain syystä omassa pedissään viihtyisikään. 
Kolmen kuukauden käytön jälkeen testiperheessä oltiin oltu varsin tyytyväisiä Vaavisänkyyn. Pääasiallinen syy sängyn hankinnalle oli, että pinnasänky oli vielä esikoisella käytössä, eikä isojen lasten sänkyyn siirtymistä haluttu kiirehtiä samaan syssyyn pikkusisaruksen syntymän kanssa. Sänky mahtuu pieneenkin tilaan ja kun lasten myötä nurkkiin kertyy kuitenkin kaikenlaista tavaraa, oli perheen äidin sanoin päädytty hankkimaan ainakin yksi esine, josta varmasti pääsee eroon, kun sitä ei enää tarvita. 
Vaavisänky on varustettu pyörillä, joten sitä voi liikutella huoneesta toiseen ja heijata kuten vaunuja. Tämä oli kuulemma ollut toisinaan hyödyllinen toiminto pikkuista nukutettaessa. Itse näin jo kauhukuvia siitä, kuinka innokas esikoinen työntelisi vauvaa reippain ottein sängyssä pitkin asuntoa, sillä pyöriä ei saa lukittua. Testiperheessä tämä ei ollut kuitenkaan ollut ongelmana.
Sänky vie vähän tilaa pakattunakin, joten sen voi ottaa mukaan vaikkapa mökki- tai mummolareissulle. Näin vauvalla on aina oma, tuttu ja turvallinen nukkumapaikka mukana. 
Keskimäärin vauva mahtuu nukkumaan Vaavisängyssä noin nelikuukautiseksi. Testaajaäiti totesi, että jos nyt jotain kehitettävää sängystä pitäisi keksiä, niin voisi olla mukavaa, jos sitä saisi suurennettua jatkettavan lastensängyn tavoin. Toisaalta ensimmäisten kuukausien jälkeen moni vauva on jo sen verran liikkuvainen, että pinnasänky korkeine reunoineen tulee ajankohtaiseksi.
Haastattelun perusteella uskallamme lyödä Vaavisängylle Lasten matkassa suosittelee -leiman! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti