perjantai 14. kesäkuuta 2013

Lounasta Lauttasaaren Casa Maressa

Lauttasaarelaista Casa Mare -ravintolaa on monella forumilla kehuttu kodikkaaksi ja lapsiystävälliseksi paikaksi. Niinpä odotukset olivat korkealla, kun suuntasimme kahden äidin, kahden taaperon, yhden leikki-ikäisen ja kaksien rattaiden kanssa paikkaan lounaalle.
Ravintolan ovelle saavuttuamme korkealle asetetut ennakko-odotukset joutuivat koetukselle, kun vastassa oli kapea ovi ja jyrkät portaat. Emme kuitenkaan lannistuneet pienistä, vaan kannoimme rattaat sisälle ja suunnistimme täysien pöytien ohitse kohti ravintolan takanurkassa sijaitsevaa leikkipaikkaa. Henkilökunta kehotti jättämään rattaat parkkiin leikkinurkan vieressä sijaitsevalle käytävälle. 
Leikkipaikka oli etenkin 3-vuotiaan mieleen. Jopa niin kovasti, että lapsi ei malttanut oikein keskittyä syömiseen. Lounas haettiin seisovasta pöydästä ja tarjolla oli montaa sorttia salaattia ja lämmintä ruokaa. Lasten osalta lounas tuli halvaksi, sillä se kustansi euron per ikävuosi. Ruoka oli konstailematonta kotiruokaa, joskin omaan makuuni melkoisen lihapitoista ja tuhtia. Hellepäivänä maistuvin osuus taisi seurueemme mielestä olla jälkkärinä ollut raikas hedelmäsmoothie.
Testiryhmän nuorimmille kaveruksille löytyi syöttötuolit, purkkiruoan lämmittämistä varten oli leikkipaikan vieressä mikro ja lastenhoitohuone oli hyvin varusteltu, jopa sellainen harvinaisuus kuin pöntön pienentäjä bongattiin. 
Lapsiystävällinen ilmapiiri ei kuitenkaan synny pelkästään leikkipaikasta ja syöttötuoleista. Jotakin jäimme Casa Maresta kaipaamaan ja sellaista fiilistä, että lapsivieraat ovat tervetulleita siinä missä aikuisetkin, ei ainakaan välittömästi tämän visiitin perusteella syntynyt. Ruokailu oli vähän rauhatonta, ahtaus häiritsi ja tuntui, että ruuhkaiseen lounasaikaan lapset ja rattaat olivat jatkuvasti jonkun tiellä. Ehkä lounasajan ulkopuolella on rauhallisempaa ja lastenkin kanssa syöminen sujuisi leppoisammissa merkeissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti