maanantai 10. kesäkuuta 2013

Positiivinen lounasyllätys

Lähdimme aurinkoisena loppukevään päivänä tutustumaan läheisen-kaukaiseen kaupunginosaan, Arabianrantaan. Toki olimme käyneet paikassa jo aiemminkin, mutta tällä kertaa julkisilla kulkuvälineillä ja hieman uusin silmin. Bussilinjoja saatiin testata useampia ja aikaakin kului, mutta perille päästiin. 
Yksi kiintokohta "retkellämme" oli Hämeentiellä sijaitseva ravintola Dylan. Olimme kuulleet paikasta paljon hyvää ja saaneet edellisen blogin aikaan vinkin, että paikka kannattaisi testata. Osa testiporukasta oli käynyt paikassa aikuisporukalla aiemminkin, mutta lapsitestaajille paikka oli uusi.
Heti Dylanin sisääntulo on lupaava. Oven eteen johtaa kadulta luiska ja tuulikaappikin on väljä, joten vaunujen kanssa on helppo päästä sisään. Myös eteinen on tilava ja sieltä löytyykin jo lapsille se ensimmäinen etappi - leikkipaikka!
Ravintolassa oli lounasajan alkuminuuteilla hyvin tilaa lapsivieraillekin, varsinkin kun jätimme toiset matkassa olleet rattaat eteiseen. Syöttötuoleja löytyi ravintolasta kirjaimellisesti vino pino ja muutenkin lapsivieraat vaikuttivat olevan paikkaan oikein tervetulleita. 
Paikan parasta antia on ehdottomasti runsas salaattipöytä. Salaattipöydän antimia sai nauttia erikokoisina annoksina ja kipollinen salaatteja kuului myös muiden listaruokien hintaan. Salaatit itsessään olisivat riittäneet jo hyvin täyttämään vatsalaukut, mutta me halusimme testata myös paikan burgerit.
Taaperoiden ruuat lämmitettiin pyynnöstä keittiössä ja leikki-ikäiselle tilattiin ruoka lounaslistalta. Aterinkiposta löytyi ruokailuvälineitä lapsillekin ja ruokalistalta sai annoksen lapselle puoleen hintaan (tosin hampurilaisen puolittamiseen pitäisi olla kaveri mukana). Lisäksi lapset (taaperotkin) saivat nauttia salaattipöydän antimista veloituksetta.
Paikan positiiviset yllätykset jatkuivat inva wc:ssä. Sieltä löytyi hoitopöytä ja sen päällä pehmuste sekä potta. Lisäksi hoitopöydän yllä roikkui teline, jossa oli käsipyyhkeitä, kosteuspyyhkeitä ja vaippapusseja. Oikein luxus-hoitohuone :)
Dylan ei anna ulkomuotonsa ja sisustuksensa puolesta kuvaa erityisesti lapsille sopivasta paikasta. Kuitenkin todellisuus oli ihan toista! Lapset viihtyivät, saivat vatsat täyteen herkullista ruokaa ja hoitotoimenpiteetkin saatiin tehtyä. Jos joku miinuspuoli pitää löytää, olisi se leikkipaikan sijainti. Paikka sijaitsee eteisessä, eikä ruokasalista ole sinne suoraa näköyhteyttä. No, se on aika pieni miinus ja Arabianrannan Dylania voi kyllä ehdottomasti suositella myös lapsivieraille.
Lasten matkassa suosittelee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti