torstai 20. kesäkuuta 2013

Rattoisaa automatkaa

Yhdessä Topfieldin kanssa pitämäämme kilpailuun tuli hyviä vinkkejä pitkille automatkoille lasten kanssa. Näin keskikesän juhlan kynnyksellä pitkät automatkat ovat monille ajankohtaisia, joten keräsimme nyt tähän saamiamme parhaita vinkkejä.
Monet suosittelivat pakkaamaan matkalle mukaan runsaasti pientä evästä, kuten valmiiksi paloiteltuja hedelmiä ja vihanneksia sekä rusinoita. Lisäksi erilaiset viihdytyslaitteet, kuten tabletit ja dvd-laitteet olivat monessa perheessä käytössä. Tableteille kehoitettiin lataamaan valmiiksi musiikkia, äänikirjoja ja erilaisia pelejä. Iloinen mieli ja runsaasti loruja ja lauluja oli myös hyvä vinkki pitämään koko autolasti tyytyväisenä.
Tauot tasaisin välimatkoin ovat myös tärkeitä ja taukoja voikin pitää myös muualla kuin huoltoasemilla. Levähdyspaikat ovat hyviä eväspaikkoja ja miksipä ei voisi pysähtyä hetkeksi myös matkan varrelta löytyvälleuimarannalle uimaan. Pienten lasten kanssa matkanteon ajankohta kannattaa myös miettiä tarkkaan. Päivä-tai jopa yöuniaikaan matka voi taittua paljon helpommin kuin valveillaoloaikaan (mikäli siis lapsi nukkuu autossa).
Vastauksissa tuli myös muutama hyvä leikkivinkki automatkoille. Vähän isompien lasten kanssa voi hyvin bongailla tienvarsilta erilaisia eläimiä ja kirjata niitä vaikka ylös paperille. Toinen hyväksi havaittu keino on tarkkailla vastaantulevia autoja ja niiden merkkejä ja värejä. Niistä voi saada jopa pienen kisan aikaiseksi. Meillä oli lisäksi lapsena tapana tehdä arvauskilpailu siitä kuka osaa arvata määränpäähän jäljellä olevan kilometrimäärän lähimmäksi oikeaa. Oikea vastaus löytyi sitten aina seuraavasta kilometrikyltistä.
Kiitokset kaikille vinkkejä antaneille ja toivottavasti näistä vinkeistä olisi hyötyä teille muillekin! Muistakaa malttia juhannusliikenteeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti