tiistai 26. maaliskuuta 2013

Suomen Ilmailumuseo

Testiryhmä: kaksi aikuista, kaksi lasta (1,5v ja 4v)


Talvilomareissua odotellessa oli hyvä käydä palauttamassa lasten mieleen, millaisella laitteella sitä ollaan oikein reissuun lähdössä. Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydessä sijaitseva Suomen Ilmailumuseo oli siihen tarkoitukseen oiva käyntikohde.


Museon kokoelmassa on noin 80 lentokonetta ja sen lisäksi paljon muita alaan liittyviä esineitä. Toki koneet ovat pääasiassa pienkoneita, mutta oli siellä myös yksi matkustajakone, missä pääsi vierailemaan myös sisällä. Leikki-ikäinen pisti mielikuvituksensa heti valloilleen, eikä aikaakaan kun muu perhe istui koneessa vöihin köytettynä ja "kapteeni" käskytti matkustajia.


Toinen leikki-ikäiselle mieleinen laite museossa oli simulaattori, jossa pääsi kokeilemaan miltä tuntuisi lentää oikealla suihkuhävittäjällä. Isin piti näyttää ensin mallia, mutta lopulta myös lapsi pääsi lentämisen makuun. Taaperolle näyttelyssä ei ollut oikeastaan mitään "testailtavaa", mutta kulki kuitenkin mukana siinä, missä isompikin lapsi.


Museokierroksen jälkeen nautittiin herkulliset pullakahvit museon tiloissa sijaitsevassa kahvilassa. Myös lapset viihtyivät, kun kahvilasta löytyi leikkipaikka piirustusvälineineen.


Näyttelytilassa ei ole lämmitystä, joten näin talvisaikaankin ulkovaatteet kannattaa pitää päällä. Tilat museossa ovat väljät ja rattailla pääsee kulkemaan hyvin (muutamat pienet portaat reitillä saattaa olla, mutta niistä selviää kahden aikuisen avulla helposti). Me tosin jätimme rattaat autoon ja taapero jaksoi hyvin kulkea näyttelyn läpi itsekin. Wc-tilat jäivät tällä kertaa testaamatta, sillä museon aukioloajat painoivat päälle. Museo sijaitsee osoitteessa Tietotie 3 ja sen voimassa olevat aukiolo- ja hintatiedot voi helposti tarkastaa täältä.


Lompakkoystävällisyys: ♥ ♥   
Lasten kanssa liikkuminen:     
Lapsimyönteinen ilmapiiri: ♥ ♥   


1 kommentti :

  1. Mainio idea käydä ennen lapsiperheen lomalentoa tutustumassa lentämisen käytäntöihin ja taustoihin! Ilmailumuseo on varmasti sopiva kohde sellaiseen...

    VastaaPoista