keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Lounaalla Loisteessa

Testiryhmä: kaksi aikuista ja kaksi lasta (8kk ja 1,5v)

Testiryhmä kaipasi jotain "uutta" ravintolaa lounashetkeen ja päätti testata Helsingin keskustan Sokoksen yläkerrassa (10. kerroksessa) sijaitsevan ravintola Loisteen. Itse asiassa Loisteen keittiö on tällä hetkellä remontissa ja lounasta nautittiin tilan perällä, normaalisti tilausravintolana toimivan, Kaarteen tiloissa. Puitteet ja näkymät olivat hienot, mutta ilolla ottivat myös lapset lounastamaan valkoisten pöytäliinojen ääreen. 


Koko saattue ohjattiin vapaaseen pöytään ja myös kahdet rattaat/vaunut saatiin mahtumaan hyvin pöydän viereen. Molemmille lapsille löytyi lisäksi omat syöttötuolit, niin ei siitäkään tullut kinaa. Tarjoilija tuli pöytään kertomaan lounasvaihtoehdoista ja lupasi lämmittää myös pikkuväen ruuat. Aikuiset päätyivät nauttimaan keitto- ja salaattibuffetista, josta erityismaininnan saa herkullinen kukkakaalisosekeitto.

Iloisen yllätyksen koimme, kun tarjoilija toi lasten ruuat pöytään. Pelkän purkin lämmityksen sijaan tarjoilija oli myös laittanut ruuat omiin kippoihin ja toi lusikatkin pyytämättä. Näin lapsetkin saivat kokea ikään kuin oikean ravintolakokemuksen, tarjoilijan tarjoillessa heille jauhelihaa&spagettia sekä kalastajan pataa.


Varsinaisen ravintola Loisteen ollessa remontissa meinasi myös leikkipaikka jäädä kokematta, mutta ruuan jälkeen, ohi kulkiessamme päätimme siinä kuitenkin piipahtaa. Ilolla jäämme odottamaan remontin valmistumista, koska paikassa on oma leikkihuone lapsille. Tällä hetkellä käytössä oleva leikkinurkkauskin näytti olevan varustettuna vallan runsaalla valikoimalla, niin täytyy kummastella, että kuinka ihana se leikkihuone sitten on...


Ravintola Loisteeseen pääsee Sokoksen tavaratalosta kätevästi hissillä, kun painaa kymppikerroksen nappulan. Huomaa kuitenkin, että hissi kulkee ylös asti vain ravintolan aukioloaikoina. Lisäksi hissit ovat sen verran pieniä, että ainoastaan yhdet rattaat mahtuvat kerralla sisään. Muuten rattaiden kanssa kulku ravintolassa oli helppoa väljän tilan ja portaisiin laitettujen ramppien takia. Lastenhoitohuonetta ei Loisteesta löydy, mutta Sokoksen tavaratalosta kylläkin, ainakin 5. kerroksesta (siitä lisää myöhemmin).

Lounashetki Loisteessa oli oikein onnistunut! Nuorin piti seuraa businessneuvottelijoille hymyilemällä nätisti ja isompi taapero söi itse antaumuksella ruokaansa omasta kiposta. Kaikki olivat tyytyväisiä ja palvelu pelasi. Tänne pitää ehdottomasti mennä uudelleen, varsinkin kun Loisteen remontti valmistuu ja myös leikkipaikat ovat kunnolla käytössä.

Lompakkoystävällisyys: ♥    
Lasten kanssa liikkuminen:  ♥   
Lapsimyönteinen ilmapiiri: ♥ ♥ ♥  

1 kommentti :

  1. Ukki vaan ihmetteli Loisteen leikkihuoneen pois käytöstäolon ilmoitusta "Poissa käytöstä 7.1-28.2. 2012"?? Viime vuoden helmikuussahan oli 29 päivää:)

    VastaaPoista