perjantai 8. maaliskuuta 2013

Naperokino Stoa, Itäkeskus

Testiryhmä: kolme aikuista ja neljä lasta (8kk-3v)

Lähdimme testaamaan eräänä torstaipäivänä Naperokinoa Stoaan, Itäkeskuksen kirjastoon. Naperokino on tarkoitettu alle 3-vuotiaille lapsille, mutta myös isommat sisarukset ovat tervetulleita. Testiryhmän lapsista kaikki kuuluivat siis kohderyhmään. Naperokinoon on vapaa pääsy, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Naperokino esitetään noin joka toinen viikko; Itäkeskuksessa torstaisin ja Annantalolla perjantaisin. Kinossa on joka kerta joku teema ja tällä kertaa se oli ystävyys. Esitysvuorossa oli erilaisista lyhyistä lasten filmeistä aiheeseen sopivia pätkiä. Ruudulla pyörivät tällä kertaa ainakin Hupsis-ukot sekä Myyrä.
Itäkeskuksessa video pyöri kirjaston alakerrassa sijaitsevassa isossa kokoushuoneessa. Lattialle oli levitetty erilaisia patjoja ja tyynyjä, joiden päällä lapset saivat makoilla samalla kun katsoivat filmiä. Aikuisille oli laitettu tuoleja patjojen ympärille. Saliin sai tuoda jopa vaunut sisään, mikä helpotti kovasti karavaanin liikkumista ja vaatteista kääriytymistä. Lisäksi huoneen takaosassa pöydällä oli myös vaipanvaihtoalusta, mutta sitä ei tällä kertaa tarvittu. Kino kesti tunnin, mutta monet lapset lähtivät salista pois ennen sitä - myös testiryhmä joutui poistumaan noin puolen tunnin kohdalla.


Kokemus Naperokinosta oli varsin positiivinen. Vanhin testiryhmän lapsista oli ehkä otollisimmassa iässä ja hän olisi jaksanut katsoa filmiä pidempäänkin, mutta nuoremmat alkoivat väsyä ja pitkästyä. Tunnelma oli kuitenkin leppoisa, eikä ketään haitannut, vaikka lapset liikkuivat ja ääntelivät välillä.

Elokuvahetken jälkeen oli helppo siirtyä kirjaston lasten osastolle leikkimään ja hakemaan hieman lukemista kotiin.

Lasten matkassa suosittelee!


Lompakkoystävällisyys: ♥    
Lasten kanssa liikkuminen:  ♥   
Lapsimyönteinen ilmapiiri: ♥ ♥ ♥  1 kommentti :

  1. Mistä näitä ideoitanne oikein tulee!
    Ukista tuntuu, kuin lasten matkalle olisi aivan loputtomasti esittelemisen arvoisia paikkoja.
    Lasten matkassa kulkevat äidit, älkää vaan itseänne väsyttäkö! Hyvää naistenpaivää!

    VastaaPoista