sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Saareen-näyttely, Annantalo

Testiryhmä: kaksi aikuista, neljä lasta (9kk-4v)

Lasten kanssa liikenteeseen lähteminen kyllä kannattaa! Tiedättehän sen tunteen, kun kaikki hyppivät seinille ja ilmapiiri on kireä. Silloin kannattaa pakata porukka valmiiksi ja lähteä tutkimaan lähiseudun kulttuuritarjontaa. Testiryhmä suuntasi tällä kertaa Annankadulla sijaitsevaan Annantalon taidekeskukseen. Paikka oli meille entuudestaan melko vieras, vaikka olimme sen runsaasta tarjonnasta lapsiperheille jonkin verran lukeneet.


Ensikertalaisina pyrimme sisään etuovista, joiden luona oli haasteena muutama porras. Ikkunassa oli ohje, että talon kiertämällä pääsisi rattaiden kanssa paremmin sisään, mutta me emme muutamaa porrasta säikähtäneet ja leikki-ikäiset pitivät kuuliaisina ovia auki. Sisältä aulasta löytyivät vaatenaulakot ja vaunuparkki.


Meidän vierailumme tarkoituksena oli suunnata Saareen-näyttelyyn. Seuraavassa Annantalon nettisivuilta lainattu kuvaus näyttelystä.

Saareen-näyttely vie kävijänsä elämykselliselle matkalle, jossa kuvataide kohtaa sanataiteen. Näyttelyssä löydetään, nähdään ja kuullaan saaren ja veden tarinoita, sekä kerrotaan niitä itse. Näyttely on paitsi lapsille suunnattu elämyksellinen seikkailu, myös monipuolinen kuvataidenäyttely, jossa on mahdollisuus kokea mielenkiintoista, saari-aiheesta ammentavaa taidetta… Monitaideseikkailu alkaa veneestä, vie veden alle, sukelluskelloon ja lopulta saareen. Näyttelyn keskiössä ovat 21 suomalaisen kirjailijan saariaiheiset kirjat, joista eri taiteenalojen ammattilaiset ovat luoneet kokonaisvaltaisen ja moniaistisen taidemaailman. Näyttelytilassa satujen ja tarinoiden paikat, esineet ja ilmiöt tulevat konkreettiseksi. Me emme niinkään keskittyneet näyttelyn ympärillä olevaan tarinaan, vaan lapset saivat kiertää kahdessa huoneessa sijaitsevaa näyttelyä sikin sokin, mielensä mukaan. Näyttely ei aikuisen näkökulmasta ollut niinkään erikoinen, mutta lapset nauttivat kovasti! Mielikuvitus oli valloillaan, kun leikittiin erilaisia leikkejä näyttelyn rekvisiittaa hyväksikäyttäen.


Näyttely oli mieleinen koko testiryhmän lapsikatraalle. Taaperot tykkäsivät konttailla ja kävellä pehmeällä matolla ja leikki-ikäiset keksivät mitä huimimpia seikkailutarinoita. Muitakin lapsia oli jonkin verran liikenteessä ja hyvin sopivat mielikuvitukset yksiin heidänkin kanssaan. 


Annantalon Saareen-näyttely oli oikein mieluisa piristys muuten hankalaan päivään ja aikaakin siellä sai kulumaan jopa kahden tunnin ajan. Lapsille vain mielikuvitus valloilleen ja vanhemmille kärsivällisyyttä :) Näyttelyn lopuksi oli ihanaa nauttia pientä purtavaa Lasten Kirjakahvilassa, mutta siitä enemmän myöhemmin!

Saareen-näyttely on esillä Annantalon Galleriassa 24.maaliskuuta asti ja on avoinna ma-pe klo 13-20, la-su klo 11-17. Ryhmät voivat varata oman vierailuaikansa arkipäiville klo 9-13. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lasten matkassa suosittelee!


Lompakkoystävällisyys: ♥    
Lasten kanssa liikkuminen:  ♥   
Lapsimyönteinen ilmapiiri: ♥ ♥ ♥  
1 kommentti :

  1. Juuri niin... "kun kaikki hyppii seinille ja ilmapiiri on kireä"! On todella viisasta nousta tilanteen yläpuolelle ja suunnata mielenkiinto ja toiminta uuteen suuntaan, vaikkapa Annantalon "saareen näyttelyyn".
    Hyvä, kun tuotte lukijoiden tietoon vaihtoehtoja "kireälle ilmapiirille"

    VastaaPoista