lauantai 2. maaliskuuta 2013

Kirppismyyjän kokemuksia

Aikaisemmassa postauksessa kerroimme vierailusta vuosaarelaisella Piilo-lastenvaatekirppiksellä. Visiitin innoittamana aloin järjestellä omien lasteni vaatevarastoja ja totesin, että kaapit pursuilevat siihen malliin pieneksi jääneistä kamppeista, että voisi olla aiheellista varata oma myyntipöytä. Tuumasta toimeen siis!


Piilossa oli sopivasti helmikuun ajan tarjous pöytävuokrista (30 €/vko, normaalisti rekillinen pöytä maksaa 36 €/vko, tarkista voimassa oleva hinnasto täältä). Pöydän varaaminen onnistui kätevästi netin kautta. Pöytävuokran maksamisen jälkeen sähköpostiin sai tulostettavaksi tuotteisiin kiinnitettävät hintalaput. Vaihtoehtoisesti laput voidaan tulostaa myös Piilossa, tällöin ne saa valmiiksi tarra-arkille. Minä käytin lappujen kiinnittämiseen vaatteisiin nuppineuloja.

Seuraavaksi muutamia toimiviksi testattuja ohjeita ja vinkkejä kirppismyyjälle. Nämä pätevät sekä itsepalvelukirppiksillä, että perinteisillä päivän kirppareilla, joilla myyjä ja ostaja kohtaavat kasvokkain.

  • Pese ja silitä vaatteet ennen myyntiä
  • Laita saman hintaluokan/koon mukaiset vaatteet koreihin ja kirjoita koriin lappu, minkä kokoisia ja hintaisia vaatteita se sisältää
  • Pöytävuokran saa puolitettua, kun ottaa kirppispöydän kimpassa kaverin kanssa, tämä helpottaa muutenkin järjestelyjä ja perinteisellä kirpparilla on toki hauskempaa päivystää yhdessä ystävän kanssa
  • Ota myyntiin muutama sellainen tuote, jonka myyntituloilla katat pöytävuokran. 50 sentin ja euron bodeja saa myydä aika ison kasan ennen kuin pääsee voitolle...
  • Älä täytä pöytääsi ääriään myöten. Tuo mieluummin lisää sitä mukaa, kun pöytä tyhjenee.Piilo-kirppiksellä tavara vaihtoi omistajaa ihan mukavasti. Piilon asiakkaat taitavat olla merkkitietoisia, sillä ensimmäisenä pöydiltä hävisivät PO.Pin, Marimekon, IdaT:n, Villervallan ja Me&i:n vaatteet. Myös hyväkuntoiset, värikkäät käyttövaatteet (Lindex, H&M, Tutta, KappAhl, NameIt...) tekivät kauppansa, kun halvalla myi :). Ulkovaatteista parhaiten kaupaksi kävivät uudenveroiset/erittäin hyväkuntoiset vaatteet, vaikka pyyntihinta olikin korkeampi.

Kaiken kaikkiaan kirppisviikosta Piilossa jäi hyvä mieli. Kotiäidin kassaan jokainen euro on toki tervetullut, mutta vielä enemmän itseäni ilahduttaa ajatus siitä, että meille tarpeettomat, kivat vaatteet saavat jatkaa elämäänsä uudella käyttäjällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti