keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Julkisilla liikkuminen, osa 2: Metro

"Liukuportaita metroon ja metrolla mummolaan..."
Lastenvaunujen kanssa metrolaiturille pääsee tosin helpommin hisseillä, joita löytyy jokaiselta metroasemalta. Valitettavan usein hisseissä joutuu vähän pidättelemään hengitystä, mutta onneksi matka on lyhyt :). Tätä pientä koettelemusta lukuun ottamatta metromatkustaminen lasten kanssa on helppoa. Vanhanmallisissa metroissa lastenrattaat voi työntää sisään mistä tahansa ovesta ja parkkeerata ne ovien sivuun. Uudemmissa metrojunissa paras paikka rattaille löytyy vaunuparin keskiosasta, jossa on runsaasti tilaa ja vaunuja työntävä aikuinenkin saa istumapaikan.


Keskustan asemista lastenvaunujen kanssa on helpompi liikkua Kaisaniemessä tai Kampissa kuin Rautatientorilla, jossa ulko-ovien ja metrolaiturin välillä on useampi erillinen hissi. Jos metromatkustaminen ei ole ihan jokaviikkoista hommaa, voi lasten kanssa tehdä päiväretken esim. merelliseen Vuosaareen (piipahda samalla lastenvaatekirppis Piilossa) tai kovalla vauhdilla uudistuvaan Itikseen. Myös Itäkeskuksen kirjastossa on paljon ohjelmaa lapsille. 

Kuten jo aiemminkin on mainittu, Helsingissä aikuinen pääsee lastenvaunujen kanssa myös raideliikenteessä matkustamaan ilmaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti