torstai 21. maaliskuuta 2013

Lasten kanssa Kreikassa

Testiryhmäperheen vanhemmat hurahtivat Kreikan matkailuun jo useita vuosia ennen lapsiperhe-elämää. Niinpä perheen lapsetkin ovat päässeet nauttimaan Kreikan lomista pienestä pitäen. Kolmevuotias esikoinen on jo konkari kolmella Kreikan matkallaan ja kuopus teki ensimmäisen reissunsa ollessaan neljän kuukauden ikäinen.


Kreikka on lapsiperheelle helppo rantalomakohde. Lentomatka on kohtuullinen (3-4 h/suunta), aurinko paistaa, rannat ovat Euroopan kauneimpia ja kreikkalaiset ovat lapsirakasta kansaa. Me olemme viihtyneet lasten kanssa pienillä saarilla (Skiathos ja Lemnos) sekä Kreetalla Paleohoran pikkukylässä. Pakettimatka on Kreikkaan matkustettaessa paitsi helpoin, niin usein myös edullisin vaihtoehto. Hotellilla tulee lasten kanssa matkatessa vietettyä yleensä enemmän aikaa kuin aikuisten lomalla, joten sopivan hotellin valintaan kannattaa hiukan panostaa. Kesäkuumalla ainakin kunnollinen ilmastointi hotellihuoneessa on aika ehdoton yö- ja päiväunien takaaja.


Mukavissa rattaissa, joissa on hyvä aurinkosuojus, vauva tai isompikin taapero voi ottaa päiväunet esimerkiksi rannalla vilvoittavassa merituulessa. Pienet vauvat on helpointa suojata auringolta pitämällä heidät varjossa. Mukaan kannattaa pakata ohuita pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita, kevyt peitto rattaisiin sekä niskan peittävä aurinkohattu ja aurinkolasit. Isommalle lapselle hyviä vaihtoehtoja rantaleikkeihin ovat uv-suojalla varustetut uimapukukankaasta valmistetut vaatteet. Uimarantojen yhteydessä on lapsille leikkipaikkoja. Esimerkiksi Paleohoran hiekkarannalla on iso leikkipuisto, jonka olemassaolon valitettavasti huomasimme vasta pois lähtiessämme bussin ikkunasta...


Pikkusaartenkin pienissä supermarketeissa myydään vaippoja (Libero, Pampers), mutta hinnat saattavat olla jopa usean euron kalliimmat kuin Suomessa. Vaippapaketin voikin sujauttaa esim. rattaiden tavarakoriin Suomesta lähdettäessä, tällöin se ei vie tilaa matkalaukussa (kiitos tästä vinkistä lukijallemme Maijalle!). Myös purkkiruokia on myynnissä (ainakin Nestlén), tosin ne ovat koostumukseltaan hiukan erilaisia kuin koti-Suomessa. Jos vähänkään epäilee lapsen nirsoilevan, kannattanee pakata alle vuoden ikäiselle omat sapuskat mukaan.Purkkiruoat lämmitetään pyynnöstä ravintoloissa. Meillä on toisinaan ollut myös oma matkavedenkeitin mukana aamu- ja iltapuuroja varten. Syöttötuoleja ei ole ravintoloissa niin yleisesti tarjolla kuin Suomessa.

Kun lähiranta on tullut tutuksi, vuokra-autolla pääsee kätevästi kiertelemään pikkusaarilla. Olemme testanneet auton vuokrausta pariin otteeseen lasten kanssa lomaillessa. Turvaistuimia ja kaukaloita on ollut joka kerta tarjolla, joskaan ne eivät ole olleet aina ihan viimeisintä mallia.


Oikealla asenteella Kreikassa lomailu lasten kanssa ei juurikaan poikkea lomasta ilman lapsia. Aurinkoa, rantaelämää ja rentoa menoa on tarjolla kaikenikäisille :)


Lasten matkassa suosittelee!


Lompakkoystävällisyys: ♥ ♥ ♥  
Lasten kanssa liikkuminen:     
Lapsimyönteinen ilmapiiri: ♥ ♥ ♥  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti