tiistai 5. helmikuuta 2013

Runebergin tortut lasten makuun

Olen leiponut Runebergin torttuja vuosikausia yläasteen kotitalousopettajani ohjeella. Viimeisen muuton yhteydessä luottoreseptini valitettavasti hukkui ja olen sen jälkeen yrittänyt muistella, mitä taikinaan oikein laitettiin ja metsästänyt vastaavia ohjeita. Tämä ohje on oma muunnelmani. Tortuista tulee muffinssimaisia, meheviä, aika makeita ja hyvin lapsillekin maistuvia :)

Runebergin tortut (12 kpl)

Taikina
150 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1,75 dl vehnäjauhoja
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl piparkakun murusia
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kermaa

Päälle
vadelmahilloa
tomusokeria + vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon jauhoseos ja lopuksi kerma. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paina jokaisen tortun keskelle kolo ja laita siihen nokare vadelmahilloa. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kun tortut ovat jäähtyneet, koristele ne tomusokeririnkulalla ja vadelmahillolla. 




Hyvää Runebergin päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti