tiistai 2. syyskuuta 2014

Muuan muumimamma näyttelyssä

VIime viikonloppuna meidän perheessä vietettiin perheperjantaita ja tarkoituksena oli tehdä jotain erityisesti lapsille mieleistä puuhaa. Ensimmäisenä ajatuksena oli mennä elokuviin katsomaan joku iloinen koko perheen elokuva. No, se ei perjantai-iltana olekaan niin helppoa, eikä valikoimaa tuohon aikaan juurikaan ollut. Seuraavaksi pohdimme jotain lapsiystävällistä näyttelyä ja suuntasimmekin Ateneumiin katsomaan Tove Jansonin 100-vuotisjuhlanäyttelyä.


Näyttely on kattava kuvaus Tove Janssonin töistä ja elämästä, mutta yllättäen meitä kiinnosti eniten se Muumi-osuus. Aluksi kierrettiin muutama näyttelyhuone läpi melko nopeasti, noita tuttuja valkoisia hahmoja etsien. Tutut ystävälliset ilmeet löytyivätkin vihdoin noin näyttelyn keskivaiheilta. Tarjolla oli Muumeja niin videolla, kirjojen sivuilla kuin vitriinissäkin.

Meidän leikki-ikäisiä testaajia kiinnostivat eniten Toven ja Tuulikki Pietilän yhdessä rakentamat kolmiuloitteiset kuvaelmat, jotka pohjautuivat lapsille tuttuihin Muumi-satuihin. Lapset kiiruhtivat vitriiniltä toiselle ja äiti veresti muistiaan ja kertoi kuvaelmaan liittyvän tarinan. Perjantai-iltana näyttely oli melkeinpä täynnä, eikä ehkä se kaikkein otollisin hetki lapsivieraille. Hyvin sulauduttiin kuitenkin porukkaan mukaan ja näyttely saatiin kierrettyä läpi ilman haavereita.Ateneumin ylväitä pääovia ei ole tarkoitettu ratasvieraille, vaan rattaiden kanssa kulkevien kannattaa tulla sisälle Ateneuminkujan ovista. Muutenkin rattaita oli jätetty pääasiassa narikkaan, joten pienimmille vierailijoille olisi suositeltavaa ottaa vaikka kantoreppu mukaan. Hyvin varusteltu lastenhoitotila löytyi sisääntulokerroksesta, naulakoiden kupeesta. Ateneumin sisäänpääsy on alle 18-vuotiaille ilmainen ja aikuiset maksavat vierailustaan 12 € (S-etukortilla 11 €).

Tove Janssonin juhlanäyttely on esillä Ateneumissa enää tämän viikon ajan, eli mikäli Muumit kiinnostavat niin kiiruhtakaa oitis katsomaan näyttely.


Näyttelyn jälkeen vierailimme vielä Ateneuminkujalta löytyvässä herkkupuodissa. Herkulliset macarons-leivokset ja kuppikakut kassissa oli mukava jatkaa iltaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti