maanantai 8. syyskuuta 2014

Alkupalaksi taidetta

Meillä on testiryhmän lasten kanssa takana monta onnistunutta vierailua taidenäyttelyihin ja -museoihin. Aikaisemmin, ennen omien lasten syntymää, olisin ehkä ajatellut, ettei lapsia kannata raahata sellaisiin paikkoihin mukaan, ettei heitä kiinnosta tai että lasten kanssa näyttelyissä saisi vain osakseen paheksuvia katseita. Niinpä onkin ollut ihanaa, että ennakkoluulot ovat osoittaneet vääriksi moneen kertaan. Tästä kiitos kuuluu muun muassa Amos Andersonin taidemuseolle, Kiasmalle, Kirjavalle Kissalle ja Annantalolle. Linkeistä pääsee lukemaan onnistuneista kokemuksistamme kustakin kohteesta.



Taiteeseen tutustumisen ei tarvitse aina, etenkään lasten kanssa, olla mitään isoa ja mahtavaa, koko päivän retkeä tai tunteja kestävää kiertelyä suurten taideklassikoiden parissa. Matalalla kynnyksellä taiteen pariin pääsee vaikkapa lähikirjastossa. Me kävimme lasten kanssa Arabian kirjastossa katsastamassa tutun nuoren kuvataiteilijan, Katariina Parviaisen, neljästä teoksesta koostuvan Muotokuvaharjoituksia-näyttelyn. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikana syyskuun loppuun saakka. Pieni annos taidetta oli kahdelle taaperolle sopivasti. Testiryhmän vanhin, 4-vuotias, olisi jaksanut katsoa enemmänkin ja kyseli, minkä oven takaa löytyisi lisää tauluja.



Taiteen parista oli hyvä jatkaa kirjaston lastenosaston kautta leikkipuistoon. Ja pienet pyörähdykset täytyi tietenkin tehdä Arabiakeskuksen aulassa jättiläiskokoisten muumimukien parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti