maanantai 2. joulukuuta 2013

Lasten matkassa askartelee - helppo (ja söpö) joulukoriste!

Joulukuussa mennään ja sen kunniaksi julkaisemme blogissa jouluisia askarteluvinkkejä, joiden toteutuksen helppous ja lopputuloksen toimivuus on testattu junioritestiryhmän kanssa. Kun kerran mekin osattiin, niin näillä vinkeillä on hyvät mahdollisuudet onnistua! :)
Ihan ensimmäisenä on vuorossa ohje superhelppoon pampulaköynnökseen. Tarvitset
  • lankaa (jos haluat tehdä "lumipalloja", valitse valkoinen lanka. Muussa tapauksessa värillä ei ole väliä)
  • tupsukehikon (joko kaupasta tai itse tehdyn)
  • sakset
  • parsinneulan
  • (jos haluat hifistellä, kenties helmiä)
Aloita tekemällä tupsuja. Meillä oli käytössä Novitan valmis tupsukehikko, jolla voi tehdä pampulatupsuja neljässä eri koossa. Tupsukehikko on helppo askarrella myös itse pahvista. Ohje löytyy esimerkiksi täältä.
Me kaivoimme lankakoria ja testasimme useampaa sorttia valkoista lankaa. Kaikkein lumipallomaisimmat tupsut syntyivät vanhasta, jo valikoimasta poistuneesta Novitan Jive-langasta. Myös mohairlangoista tuli ihanan pörröisiä palloja. 
4- ja 5-vuotiaat lapset osasivat pienellä avustuksella pyörittää lankaa kehikkoon ja olivat kovin innoissaan itse tekemistään pampuloista.
Kun olet tehnyt sopivan määrän tupsuja, pujota ne neulan avulla lankaan. Halutessasi voit pujottaa tupsujen väliin helmiä. Tee langanpäihin lenkit ja ripusta köynnös tuomaan talvista tunnelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti