perjantai 20. joulukuuta 2013

Joulutunnelmaa Porvoossa

Porvoo on kiva kesäkaupunki, mutta etenkin vanhassa kaupungissa on ihana kulkea myös talvella ja varsinkin joulun aikaan. Meidän oli tarkoitus mennä tänäkin vuonna nauttimaan joulutunnelmasta vanhan Porvoon kujille, kierrellä myyjäisissä, ihailla näyteikkunoita, pistäytyä somiin pikkuputiikkeihin jne. No, tällä kertaa olimme kuitenkin valinneet todella huonon ajankohdan tunnelmoinnille, sillä en ole koskaan nähnyt Porvoon keskustaa niin ruuhkaisena! Ilmeisesti aika moni muukin oli päättänyt lähteä pikkukaupunkiin fiilistelemään lähestyvää joulua.
Puoli tuntia raivokasta parkkipaikan metsästystä johti siihen, että aikaa kaupunkikierrokselle ei juurikaan jäänyt, sillä olimme varanneet pöydän Ravintola Timbaalin joululounaalta. Suuntasimme siis suoraan sinne. Timbaali on varsinaisesti tunnettu etanoistaan, mutta saa paikasta muutakin. Joululounas on tarjolla 22.12. saakka ja siihen mekin päädyimme. Joululounaaseen sisältyi perinteisiä joulupöydän herkkuja. Alkupalaksi oli kaloja, rosollia ja vihersalaattia, pääruoaksi laatikoita sekä kinkkua ja jälkiruoaksi suklaista jouluhalkoa. Kotoisan maukas ruoka maistui hyvin myös pienille lounastajille.
Timbaalin sisustus on ihastuttava. Kaunissa puutalossa on kolme valoisaa ravintolasalia, joissa pääsee aistimaan vanhan ajan tunnelmaa. Me ruokailimme papukaijasalissa ja hienoa lintupatsasta lapsetkin ihastelivat. Jos Timbaaliin tulee junioreiden kanssa syömään ns. pitkän kaavan mukaan, suosittelen varaamaan muksuille jotain omaa pientä viihdykettä mukaan. Meidän seurueessamme oli tällä kertaa tuplasti enemmän aikuisia kuin lapsia, joten viihdyttäjiä ja apukäsiä riitti, eikä ruokaakaan tarvinnut seisovassa pöydässä odotella. 
Timbaalin naistenvessassa näytti olevan potta, mutta ei hoitopöytää. Pöytätasoa pesualtaan vieressä on kuitenkin sen verran, että vaipanvaihtokin onnistui.
Lounaan jälkeen kiertelimme hiukan vanhan kaupungin kujilla. Kesäinen jäätelökioski on näin jouluaikaan muutettu glögi- ja piparikioskiksi ja kauppa käy! Café Fannyn ikkunassa seikkaili hiiriperhe. Söpöä, vaikkei ehkä ihan yhtä prameaa kuin Stockalla ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti