sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Päiväretkellä Lammassaaressa/Kuusiluodossa

Sukulaisten innoittamana lähdimme retkelle Arabianrannan edustalla sijaitsevaan Kuusiluotoon. Alun perin tarkoituksena oli mennä ainoastaan lähempänä sijaitsevaan Lammassaareen, mutta pienten jalkojen kantaessa mainiosti, jatkoimmekin matkaamme Kuusiluotoon asti.
Lammassaari sijaitsee keskellä Vanhankaupunginlahtea ja sen reunalla pesii paljon erilaisia lintuja. Meiltä jäi kiikarit kotiin, mutta muita lintuharrastajia olikin aurinkoisena päivänä kiikareineen paljon liikenteessä. Lammassaareen ja Kuusiluotoon pääsee pitkospuita pitkin Vanhankaupunginkoskelta, Pornaistenniemestä. Matkaa niemestä Lammassaareen kertyy n. 700 metriä ja saarelta melkeinpä toinen mokoma Kuusiluodon kärkeen. 
Pelkästään pitkospuita pitkin käveleminen oli leikki-ikäisestä niin jännittävää, että kävelymatka taittui yhdessä hujauksessa, eikä narinaa kuulunut. Myös taapero halusi päästä välillä rattaista jaloittelemaan ja tunnustelemaan pitkospuita jalkojensa alla. Paluumatkalla retkeilijät alkoivat jo hieman väsyä ja silloin hartiakyyti tuli tarpeeseen.
Retkien kohokohtana on yleensä eväshetki - niin tälläkin kertaa. Eväitä nautimme päämäärässämme, Kuusiluodon nokassa. Paikasta löytyikin sopiva pöytäryhmä eväshetkeä varten ja vatsat saatiin kylläisiksi.
Me olimme liikenteessä neljän aikuisen ja kahden lapsen kanssa (1v 10kk ja 4v). Leikki-ikäinen kulki pääasiassa omin jaloin, mutta taaperolle oli mukana rattaat (Brio Race). Lammassaareen asti rattailla pääsi kulkemaan helposti pitkospuita pitkin. Paikka paikoin pitkospuiden leveys oli sen verran kapea, että yhtään leveämmät rattaat eivät olisi voineet olla, mutta Racejen kanssa pärjäsimme hyvin. Lammassaaresta Kuusiluotoon johtivat hieman kapeammat pitkospuut, mutta onneksi joukossamme oli raavaita miehiä, jotka kantoivat tyhjät rattaat perille asti. 
Sään ollessa kuin morsian, oli luonnonhelmassa retkeillen mukavaa viettää vapaapäivää. Maisemat olivat upeat ja koko retkiseurue viihtyi! Lammassaaresta voi lukea lisää täältä, missä on kerrottu myös muista lähialueen retkikohteista. Saa nähdä, minne Lasten matkassa vie seuraavaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti