perjantai 17. toukokuuta 2013

Me syödään koko kesä ulkona!

Pian ne nimittäin alkavat, päivittäiseen "mitä tänään ruoaksi" -ongelmaan helpotuksen tuovat leikkipuistoruokailut. Helsingin kaupungin leikkipuistoissa on tarjottu lapsille ja nuorille maksuton lounas kesäaikaan jo vuodesta 1942 lähtien. Ruokaa on tarjolla 3.6.-31.7. avoinna olevissa puistoissa joka arkipäivä kello 12. Murkinaa jaetaan kaikille halukkaille alle 16-vuotiaille, kunhan vain mukana on oma lautanen ja ruokailuvälineet. Leikkipuistoruokailuun ei ole ennakkoilmoittautumista, jonoon vain ja yleensä ruokaa riittää kyllä. 
Leikkipuistoissa jaettava ruoka on usein keittoa, pataa tms. helposti lusikoitavaa lajia. Kaikissa puistoissa on sama ruokalista, eli inhokkia ei voi vältellä menemällä naapuripuistoon ;). Halutessaan voi aterian oheen tuoda kotoa leipää. Vettä on kaikissa puistoissa tarjolla, mutta jos ruokajuomana on tapana nauttia vaikka maitoa, pitää se olla omasta takaa. Muista ottaa mukaan myös oma muki, sillä ihan joka paikassa niitä ei ole lainattavissa.
Leikkipuistoruokailu on lasten oma juttu. Aikuiset voivat toki mainiosti tuoda omat eväät mukanaan ja istua pöytään yhdessä lasten kanssa. 
Oheiset kuvat ovat töölöläisestä leikkipuisto Taivallahdesta, jossa kävimme kesäruokailua odotellessa piknikillä omien eväiden voimin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti