tiistai 21. toukokuuta 2013

Kirsikankukkia Arabiassa

Kauniina toukokuisena päivänä suuntasimme päiväretkelle kohti Arabiaa. Bussista pois jäätyämme bongasimme kirsikkapuiden katveesta Annalan leikkipaikan ja aloitimme retken aurinkoisesta kelistä nauttien. Lapset viihtyivät symppiksessä pikkupuistossa keinujen, kiipeilytelineiden ja mukaan sattuneen saippuakuplapullon parissa.
Puistoilusta Helsingissä olemme kirjoittaneet blogissa aikaisemminkin täällä. Ohjatun toiminnan piirissä olevien leikkipuistojen lisäksi Helsingistä löytyy yli 200 leikkipaikkaa, joissa ei ole ohjattua toimintaa. Tiesittehän, että kaikkien Helsingin leikkipuistojen ja leikkipaikkojen sijainnin kartalla voi tarkistaa täältä
Leikkimisen ja lounaan jälkeen kävimme Arabiakeskuksessa metsästämässä edullisia astioita Iittala outletissa. Tässä vaiheessa joukon nuorimmalla alkoivat kuitenkin päiväunet painaa päälle, joten varsinaisesti Arabiakeskuksen lapsiystävällisyyden testaaminen jäi toiseen kertaan. 
Jätskitauon jälkeen jatkoimme kävelyä Arabianrannan ja Vanhankaupunginkosken merellisissä maisemissa.
Arabian alueelta löytyy muuten parikin kaupunkipolkua. Näitä hauskoja, "urbaaneja luontopolkuja" on Helsingin lisäksi muillakin paikkakunnilla. Kaupunkipolut sopivat hyvin lasten kanssa retkeilyyn ja omien kotikulmien tutuksi tekemiseen, sillä niistä voi valita parhaat palat ja sopivan reitin omien mieltymysten mukaisesti.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti