torstai 23. toukokuuta 2013

Helsingin leikittävin museo

Yli 250-vuotias Sederholmin talo Senaatintorin laidalla on Helsingin kantakaupungin vanhin rakennus. Viime vuoden lopulla talossa avattiin etenkin lapsilyleisölle suunnattu museo, Lasten kaupunki. Kuten muihinkin Helsingin kaupungin museoihin, Lasten kaupunkiin on kaikenikäisille aina vapaa pääsy. Museon aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen museon nettisivuilta. 
Testiryhmämme vieraili Lasten kaupungissa toukokuisena arkipäivänä pian ovien auettua kello 13 jälkeen. Vatsat oli tankattu täyteen lounasta, päiväunet oli nukuttu ja koko konkkaronkka oli valmiina historialliselle kaupunkikerrokselle!
Sederholmin talon sisäpuolelle ei pääse lastenrattaiden kanssa, mutta ulko-oven vieressä on katoksellinen vaunuparkki. Sisällä meidät otti vastaan ystävällinen henkilökunta. Ulkovaatteet ja (lasten) kengät jätettiin naulakkoon. Naulakoiden luona oli myös lukollisia kaappeja, joihin sai halutessaan jättää arvoesineet museovierailun ajaksi. Testiryhmän nuorimmaiselle oli mukana kantoreppu, mutta sitä ei tarvittu, sillä lapsi viihtyi hyvin lattialla konttaamassa isompien perässä. 
Ensimmäisen kerroksen näyttelytiloissa oikeastaan kaikki olikin leikkimisen kestävää. Lapset olivat innoissaan: Vene! Kauppaleikkiä! Nukketeatteria! Hevoskärryt! Roolipukuja! Sisääntuloaulasta löytyy myös wc, jossa on hoitopöytä ja potta.
Näyttely jatkui toisessa kerroksessa. Siellä päästiin tutustumaan entisajan koulumaailmaan, vanhoihin leluihin ja nukkekoteihin. Yläkerran parasta antia taisi kuitenkin olla Mummola. 70-luvun tyyliin sisustettu huoneisto oli lasten mielestä kiehtova ja me 80-luvun äiditkin löysimme monta lapsuudesta tuttua juttua.
 
Saimme kierrellä näyttelytiloissa melkein omassa rauhassa, sillä samaan aikaan museovisiitillä oli vain pari seuruetta. Lasten kaupunki kannattaa ehdottomasti lisätä Helsinki-vierailun kohdelistalle. Viikonloppuisin museossa järjestetään usein perheille sopivia työpajoja, niistä löytyy tietoa museon omilta nettisivuilta.
P.S. Muista myös muut Helsingin kaupungin museot, esimerkiksi testiryhmän lasten suosikista Ratikkamuseosta on ollut blogissa juttua täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti