keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Hirmuisen Haraldin jäljillä Päivälehden museossa

Olin useasti miettinyt Päivälehden museon ohi kulkiessani, että tuonne täytyy joskus mennä lasten kanssa. Tämän vuoden maaliskuulta lokakuulle museossa pääsee tutustumaan Harald Hirmuinen - 40 vuotta viinkinkiseikkailua -näyttelyyn ja sinne mekin suuntasimme, mainostetun pallomeren innoittamina!
Päivälehden museo sijaitsee Helsingin keskustassa Ludviginkadulla. Museon tilat ovat modernit ja rattaiden kanssa kulkiessa ainoa hiukan hankala kohta oli ulko-ovi. Sen jälkeen liikkuminen oli helppoa ja sujuvaa. Tähänkin museoon on sekä lapsille että aikuisille vapaa pääsy. Pallomeren lisäksi näyttelystä löytyi monta muutakin hauskaa juttua. Lapset sovittivat innoissaan ylleen viikinkiasusteita, soutivat kilpaa viikinkilaivalla ja kokeilivat tarkkuusheittopeliä. Aikuisia hauskuuttivat näyttelyyn kootut sarjakuvastripit viikinkiajan perhe-elämästä.
Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa. Alakerran painokellarista löytyy painokoneita eri aikakausilta ja tietoa sanomalehden teon eri vaiheista. Yllättäen törmäsimme myös tuttuihin naamoihin... ;)
Museovisiitin päätteeksi pelasimme lasten kanssa Harald-aiheista tietovisaa, jonka suoritettuaan kaikki muksut saivat hienot, omalla kuvalla varustetut Viikinki-diplomit.
Inva-wc:stä löytyivät tarvittavat jutut vaipanvaihtoon ja pottailuun sekä lisäksi päivää piristämään mietelauseita ja sarjakuvia.
Lasten matkassa suosittelee! Päivälehden museo ja Harald Hirmuinen -näyttely sopivat muuten mainiosti myös meidän testiryhmäämme vanhemmille lapsille. Jos pallomeri-vaiheesta on jo kasvettu ohi, kiinnostanevat pelit ja kisailut ainakin alakouluikäisiä. 
P.S. Mikäli museossa touhuilun jälkeen on tarvetta tankata evästä, suosittelemme aivan kulman takana sijaitsevaa Cafe Picniciä, josta on tulossa juttua lähipäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti