keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Mamma mian maisemissa

Aikaisemmassa postauksessa esiteltiin Skiathoksen lomamme majapaikka. Tässä postissa on luvassa hiukan yleisempää juttua tästä kauniista saaresta, jolla tosiaan on kuvattu osa ihanan hömpän Mamma mia -elokuvankin kohtauksista.


Skiathos on kreikkalaiseksi saareksi poikkeuksellisenkin vihreä ja kasvillisuus näytti ulottuvan korkealle vuorille asti. Me emme tällä kertaa vuokranneet lomamme aikana autoa, vaan liikuimme kävellen, vesitaksilla ja paikallisbussilla. Bussilla oli edullista liikkua ja pysäkkejä oli tiheässä. Me teimme bussilla päiväretken saaren kauneimmaksi mainostetulle Koukounaries-rannalle. Meillä ei ollut rattaita rantaretkellä mukana, eikä ainakaan bussin sisätiloissa olisi ollut paikkaakaan lastenvaunuille.


Koukounaries-ranta olikin tosi kaunis. Vaaleaa, hienoa hiekkaa ja loivasti syvenevä kirkas vesi. Ranta oli myös hyvin suosittu ja (maksulliset) rantatuolit aika täynnä. Lapset kuitenkin viihtyivät hiekkakakkuja leipoen, vedessä polskien ja simpukoita sekä kauniita kiviä etsien useamman tunnin. Rannalla oli myös ravintola, joskin meillä oli tällä reissulla omat eväät mukana. Tuollainen pieni kylmälaukku onkin osoittautunut rantaretkillä tosi käteväksi. Siellä säilyvät hellepäivänäkin viileinä ja freeseinä jääkaapista mukaan napatut juomat sekä hedelmät ja suklaakeksit monta tuntia.


Saaren pääkaupunki on niin ikään nimeltään Skiathos ja siellä on ihan kiva pyörähtää lomalla, vaikka hotelli sijaitsisikin hiukan kauempana. Skiathoksen kaupunkiin pääsee useista kohteista vesitaksilla tai paikallisbussilla. Saaren pääkaupunki on pieni merenrantakaupunki. Satama-alueella on vieri vieressä ravintoloita ja kahviloita ja kirkkaassa vedessä voi bongailla pieniä ja vähän isompiakin meren eläviä.
Pääkauppakatu on nimeltään Papadiamantis ja sen varrelta tai läheisyydestä löytyy vaatekauppoja (mm. Benetton), ravintoloita, matkamuisto- ja käsityöläismyymälöitä, lapsille lelukauppoja sekä apteekkeja, joista saa edullisesti kreikkalaista kosmetiikkaa, mm. Korresin tuotteita. Kaupat ovat auki myöhään iltaan ja osa niistä on keskipäivällä pahimpien helteiden aikaan muutaman tunnin ajan suljettuna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti