maanantai 21. heinäkuuta 2014

Huvipuistoilua Tukholman malliin


Taannoisella Ruotsin vierailullamme koimme Tukholmassakin meille jotain uutta. Scandicilta saatuun pakettiin kuuluivat nimittäin myös sisäänpääsyliput Skansenilla (Korj. Djurgårdenissa) sijaitsevaan huvipuistoon, Gröna Lundiin. Suuntasimme hurvittelemaan puistoon maanantai-iltapäivänä autolla. Kulkuvälineen valinta oli suuri virhe, sillä parkkipaikkoja huvipuiston läheisyydessä on kävijämäärään nähden vähän. Sopivaa koloa autollemme saikin etsiä jonkin aikaa ja lopulta muu perhe luovutti ja isi jatkoi etsintää yksin. Sopiva kolo autollekin lopulta löytyi ja isikin pääsi huvipuiston tunnelmaan.
Tunnelmaa Gröna Lundissa nimittäin todellakin riitti. Huvipuistossa oli sitä aitoa, vanhan ajan tivolihenkeä runsain mitoin ja fiilis ihan erilainen kuin esimerkiksi kotoisalla Linnanmäellä. Myös hinnoittelu Gröna Lundissa on jäänyt taannoiselle tavalle. Sisäänpääsy maksaa jokaiselta kävijältä ja lisäksi kaikkiin laitteisiin on hankittava omat laiteliput. Osa laitteista "syö" useamman kuin yhden lipun, ja vaikka yksi lippu maksaa vain n. 20Kr, voi kokonaiskustannus neljältä hengeltä olla jo ihan tuntuva. Meidän perheen lapset ovat (onneksi) vielä sen verran nuoria, että jätimme hurjimmat (ja kalliimmat) laitteet käymättä ja tyydyimme pienten lasten karuselleihin yms.
Muutenkin kuin hinnoittelun puolesta täytyy vetää hieman kotiin päin ja kehua enemmän Linnanmäkeä kuin Gröna Lundia. Tukholman tivoli on sijainniltaan melko ahtaan oloinen, niin ulko- kuin sisäpuoleltakin. Sisääntulon lähellä oli koko ajan kovasti tungosta ja pienistä tivolin kävijöistä sai pitää todella kiinni, etteivät he huku ihmisvilinään. Linnanmäki tuntuu väljemmältä ja alue jotenkin selkeämmältä.
Gröna Lundissa alle kolmevuotiaat hurvittelevat laitteissa ilman tikettejä, mutta he eivät kuitenkaan pääse laitteisiin ilman aikuista. Ja aikuisella tarkoitetaan nimenomaan aikuista ja eräässä tapauksessa näimmekin kuinka n. 3-vuotias käännytettiin karusellin portilta pois, kun seurana oli vain noin rippikouluikäinen sisko.Kaikesta huolimatta Gröna Lund on huvipuistoikäisille lapsille varmasti käymisen arvoinen paikka. Meillä ainakin puhuttiin vielä pitkään lentävistä elefanteista ja Tuff Tuff -junasta. Mikäli vierailu Gröna Lundissa kiinnostaa, tarjoaa Scandic-ketju yöpyjilleen sisäänpääsyliput pakettihintaan.
EDIT: Gröna Lundin huvipuistoon saa hankittua myös rannekkeita 310 kruunun hintaan sekä erilaisia lippupaketteja. Pienten puolella rannekkeita kuitenkin näkyi melko vähän, eikä sille ehkä olisi saanutkaan tarpeeksi vastinetta. Isommille lapsille ranneke on kuitenkin varmasti tarpeellinen hankinta. Tarkemmat hintatiedot voi tarkastaa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti