maanantai 7. heinäkuuta 2014

Konstailematon Kellohalli

Me annoimme miehen kanssa toisillemme viime jouluna lahjaksi kahdettoista treffit. Tai no, ainakin puitteet niille. Kyse oli siis EatHelsinki-kirjasta, jota näyttämällä saa 12 helsinkiläisravintolassa kahden ruokailijan tilauksesta toisen pääruoan ilmaiseksi. Suurin osa kirjan ravintoloista on mielestäni enemmän aikuiseen makuun sopivia, toisin sanoen illallisravintoloita ja vähän fiinimpiä paikkoja, ja pääasiassa olemmekin käyttäneet näitä EatHelsinki-etuja tilaisuutena varastaa hieman kahdenkeskistä aikaa lapsiperhearjen pyörityksessä.
Kesällä halusimme kuitenkin mennä koko perheen voimin syömään vähän paremmin ja sopivaa ravintolaa miettiessämme tuli sitten selattua EatHelsinki-kirjaakin läpi. Sieltä bongasimme ravintola Kellohallin, jonka esittelytekstissä toivotettiin kaikki tervetulleiksi. Päättelimme, että "kaikki" koskee myös lapsia ja varasimme pöydän arkiseen alkuiltaan.Kellohalli sijaitsee Kalasatamassa, värikkäällä Teurastamon alueella. Ruokasalin paikalla on ennen ollut lihaleikkaamon järjestelyhalli. Korkeassa hallissa on isot ikkunat ja avara, valoisa fiilis. Keittiö sijaitsee salin yhteydessä, joten ruoka valmistetaan aivan asiakkaiden silmien alla. Kellohallin sisustus on moderni ja pelkistetty. Sinänsä lasten kanssa asioidessa onkin hyvä, ettei ylimääräisiä koristeita tai pöytäliinoja ole varottavana.
Koko perhe mahtui istumaan pitkän puupöydän ääreen ja kuopukselle tuotiin syöttötuoli. Pöytävaraus taisi olla turha, sillä alkuun olimme paikan ainoat asiakkaat. Illan edetessä naapuripöydät alkoivat kuitenkin vähitellen täyttyä ja muitakin lapsellisia seurueita saapui paikalle.

Meidän käyntipäivänämme Kellohallissa oli juuri otettu käyttöön kesämenu. Lapsille luvattiin valmistaa pienempi annos kaikista listan vaihtoehdoista. Me tilasimme koko porukalle sandwichit erilaisilla lisukkeilla. Lapset jakoivat yhden aikuisten annoksen ja ruokaa riitti niin, että kukaan meistä ei tainnut saada lautastaan ihan viimeistä murusta myöten tyhjennettyä. Maistumisen sijaan syy oli kuitenkin siinä, että annokset olivat tosi isoja (ja jälkkärillekin piti jättää tilaa).
Niin, jälkiruoasta puheen ollen, suunnittelimme kaikki herkuttelevamme pirtelöillä, mutta niitä ei harmi kyllä vielä saanut teknisten ongelmien takia. Sen verran jätskihammasta jäi kolottamaan, että kotiin täytyi kurvata kaupan pakastealtaan kautta.
Onko Kellohalli teille tuttu ravintola?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti