maanantai 14. heinäkuuta 2014

Lomalla Gotlannissa osa 1: Majoitus

Pohdimme keväällä kesän lomareissuja ja loppusuoralle valintaa pääsivät mökkimatka Gotlantiin sekä talon vuokraus Toscanasta. Valinnan vaikeus ratkesi kuin itsestään, kun sähköpostiin kilahti iloinen ilmoitus. Olin nimittäin raapustanut yhteystietoni juuri siihen oikeaan lappuun Matkamessuilla ja arpaonni potkaisi. Palkintona oli koko perheen automatka Gotlantiin. No joo, eihän se ihan sama ole kuin talo Toscanasta, mutta onneksi keskikesälle oli vielä tiedossa aikuisten matka Roomaan.
Palkintoon kuului siis koko perheen mökkimajoitus valinnaisessa kohteessa Gotlannissa sekä lauttamatkat edestakaisin. Automatka Tukholmasta Nynäshamniin sujui ennakoitua nopeammin, eikä ruuhkaa ollut. Destination Gotlannin lauttamatka Nynäshamnista Visbyyn kesti noin neljä tuntia ja aika vietettiin pääasiassa omilla numeroiduilla paikoilla istuen. Laivasta löytyi pieni elokuvateatteri lapsille, mutta meidän junioriväki ei siellä pitkään vieraan kielen takia viihtynyt. Paluumatkalla olimme viisaampia ja otimme laivaan lapsille viihdykettä mukaan.


Majoitusvaihtoehtoja selailimme etukäteen läpi useaan otteeseen ja lopulta päädyimme majoittumaan Pohjois-Gotlantiin Kappelshamniin Mavenin design-mökkeihin. Mökkimajoitus poikkeaa melko paljon perinteisestä hotellimajoituksesta ja pakkausvaiheessa muistettavaa oli paljon enemmän kuin hotellimatkoilla. Me valitsimme lisämaksulliset liinavaatteet henkilökunnalta mökkiin valmiiksi ja vältimme näin osan pakkausrumbasta. Monet puuttuvat asiat tulee kuitenkin ottaa itse huomioon, eikä sitä suihkusaippuapurkkia löydykään ruuvattuna sieltä kylppärin seinästä. Mavenin mökit ovat perustarpeiltaan hyvin varusteltuja, mutta se puuttunut shampoo piti hankkia läheisestä kaupasta. Mökki oli sisustukseltaan erittäin hieno ja teki mökkielämään ripauksen luxusta. Vid havet sai jonkin verran uuden merkityksen, kun ikkunasta näkyi merimaiseman sijaan tiheää metsää. Merenrantaan olisi pitänyt rämpiä metsän läpi muutama sata metriä, mutta me valitsimme mielummin autolla hieman pidemmän reitin.
Mökki ei ensi näkemältä ollut mikään lapsiperheen tyyssija – rautaiset portaat yläkertaan ilman kaidetta, lasiesineet sohvapöydällä, useat viinilasit kaapissa yms. Mutta pyynnöstä mökkiin sai pienokaisille sopivan sängyn sekä syöttötuolin. Potta meillä kulki mukana omasta takaa. Me nukuimme mökissä alakerran makuuhuoneessa suloisasti siskonpedissä, emmekä näin ollen juurikaan harrastaneet extreme-kiipeilyä yläkertaan.
Kolme vuotta sitten rakennetut mökit sopivat näin urbaaneille mökkeilijöille paremmin kuin hyvin. Ruokaa kokkailimme avokeittiössä useampana päivänä ja lämpimässä suihkussa oli ihanaa rentoutua touhua täynnä olleiden päivien jälkeen. Etukäteen suunnitellut jalkapallopelit pihalla jouduttiin jättämään hamaan tulevaisuuteen, sillä sitä pihaa ei juurikaan ollut. Petanque-pelit saimme silti aikaiseksi. Loppusiivous aiheutti allekirjoittaneelle jonkin verran päänvaivaa, mutta senkin stressin olisi voinut rahalla välttää. No, siistiä saatiin ja hyvillä ja rennoilla mielillä jatkoimme lomaamme eteenpäin.
Onko Gotlanti teille tuttu lomakohde? Blogiin on tulossa vielä lisää postauksia ainakin Peppimaasta ja muista tärpeistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti