tiistai 15. heinäkuuta 2014

Lomalla Gotlannissa osa 2: Tärpit

Postaukset Gotlannin matkastamme saa jatkoa ja seuraavassa jaamme meidän kokemuksiamme tästä kauniista saaresta. Kuten jo aiemmin kerroimme, me majoituimme Kappelshamnissa, mikä sijaitsee Gotlannin saaren pohjoisosassa. Me liikuimme siis pääasiassa tällä seudulla ja paljon jäi saaresta vielä nähtävää seuraavillekin vuosille. Maisemat saarella olivat todella kauniita ja idyllisiä. Maatilat peltoineen näyttivät hyvin hoidetuilta ja vaikka turisteja näkyi, Visbyä lukuunottamatta, melko vähän, ei paikka ollut lainkaan epätoivoisen tai ränsistyneen oloinen.


Me aloitimme jokaisen aamun läheisen, Hembaket -leipomon herkuilla. Ihana, idyllinen leipomo sijaitsi noin kilometrin päässä mökiltämme ja perheen pää nouti tuoreet sämpylät ja pullat aamupalapöytään nopeasti. Ystävällinen palvelu ja superherkulliset lämpimäiset sai aikaan sen, että haimme paikasta vielä eväät kotimatkallekin.


Mökkiloman aikana ruokailimme osittain mökillä ja osittain ravintolassa. Yksi maininnan arvoinen ravintola, Krysmyntagården löytyi noin puolimatkasta Visbyn ja Kappelshamnin väliltä. Osuimme paikalle oikeastaan ihan sattumalta, kun Peppimaasta palatessamme vatsat alkoivat kurnia. Aurinkoinen ilma, iso terassi ja merenranta houkuttelivat kuitenkin ruokailemaan ravintolaan. Paikassa tarjoiltiin joko liha- tai kasvisbuffet ja me testasimme molempia. Kokki paistoi lihat grillissä asiakkaan nenän edessä ja useat kasvislisukkeet oli aseteltu nätisti katoksen alle. Ruoka oli niin herkullista, että se sai kyllä koko porukan tyytyväiseksi. Hintataso paikassa oli melko korkea, mutta puitteet ja ruoka kompensoivat sitä varsin hyvin. Lihabuffet kustanti 375 Kr, kasvisbuffet 250 Kr ja 5-12v 150 Kr. Herkullisen ravintolan lisäksi paikasta löytyi lapsille leikkipaikka liukumäkineen ja hiekkalaatikkoineen sekä kauppa. Kaupasta tarttuikin mukaan erilaisia mausteita ja herkkuja niin tuliaisiksi kuin omaankin käyttöön.Kappelshamnin suunnalta löytyi mielenkiintoinen aktiviteettitila, jonne me suuntasimme yhtenä aamupäivänä ennen sadepisaroinen saapumista. Kyseessä oli MIx Ranch, joka tarjoaa paljon erilaisia huvituksia ja aktiviteetteja koko perheelle. Me halusimme testata paikassa meille täysin uutta lajia, jalkapallogolfia. Vuoromaksut maksettiin kassalle ja sitten vain pallo kouraan ja menoksi! Jalkapallogolf toimi samalla tavalla kuin tavalinenkin golf, ainoana erotuksena, että reiät olivat isompia. Meidän perheen innokkaat jalkapalloilijat ylittivät esteitä reippaasti ja potkivat sekä kuljettivat palloja perille asti. Radan pituus oli n. 2,5 kilometriä ja melko hyvin nuorimmainenkin jaksoi taapertaa peltojen keskellä. Laji oli kokemuksena erittäin mielenkiintoinen ja vastaavanlaiselle radalle olisi varmasti kysyntää Suomessakin.
Mix Ranchilla voi jalkapallogolfin lisäksi harrastaa muun muassa minigolfia ja fresbeegolfia. Lisäksi alueella oli iso leikkialue polkuautoineen sekä uima-allas. Kaikki kuitenkin maksoivat erikseen, eikä sääkään oikein suosinut niin me testasimme ainoastaan houkuttelevan jalkapallogolfin.


Meidän muutamaan Gotlannin vierailupäivään mahtui muun muassa tälläisiä touhuja ja kohteita sekä tietenkin se kauan odotettu vierailu "Peppimaahan". Siitä kuitenkin lisää vielä lähipäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti