tiistai 22. heinäkuuta 2014

Lapsiperheen lomaparatiisi?

Puhtaat uimavedet, siisti hotellihuone, rauhallinen sijainti, leikkipaikka, turvallinen parveke, suojaisa lastenallas, sopivaa ruokaa myös perheen pienimmille...muun muassa tällaisia asioita meidän perhe ja ehkä joku toinenkin pikkulasten kanssa reissaava pitää tärkeinä (ranta)lomamatkaa suunnitellessa.
Meidän perheemme onnistui tänä kesänä pääsemään aika lähelle omaa unelmien lomakohdettamme, kun kävimme Kreikassa Skiathoksen saarella. Kreikka on yksi suosikkikohteistamme ja sen kauniille pikkusaarille palaamme kerta toisensa jälkeen. Tällä kertaa olimme hyvän matkamessutarjouksen innoittamina varanneet majoituksen täyden palvelun Kassandra Bay -hotellista. Kuvauksen perusteella uskalsimme odottaa tasokasta paikkaa, mutta ihana hotelli jopa ylitti odotuksemme.


Meidän perhehuoneemme oli hotellihuoneeksi valtava, lähes 70 neliötä ja siihen kuului kaksi makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta ja koko huoneen levyinen terassi merinäköalalla. Ainakin minun silmääni miellytti huoneen sisustus, kaikki oli modernia, yksinkertaista, vaaleaa ja siistiä. Kuopuksen matkasänkykin sointui huoneiston väreihin. Palvelu hotellilla oli ystävällistä ja myös lapset huomioitiin kivasti. Joka ilta hotellisiivooja kävi huoneessa pyyhkeiden vaihdon yhteydessä tarjoamassa paikallisia keksejä tai muita nameja, taaperolle leperreltiin ja esikoisen kanssa heiteltiin ylävitosia.Hotellilla oli oma uimaranta aurinkotuoleineen, joiden käyttö oli hotellin vieraille maksutonta. Rannalle sai tilata juomia ja pientä syötävää nappia painamalla. Itse ranta oli hiekkakakkujenkin tekemiseen soveltuvaa hiekkaa ja sen verran matala, että lapset pystyivät hyvin polskimaan rantavedessä. Rannalla olisi ollut mahdollisuus harrastaa kaikenlaista vesiaktiviteettia, mutta me jätimme sellaiset vielä toistaiseksi väliin. Hotellin rannalta lähti myös useamman kerran päivässä venekuljetus Skiathoksen kaupunkiin. Matka kesti noin 10 minuuttia ja oli lapsista tosi jännittävä. Rattaat sai otettua mukaan veneeseen.
Uima-altaiden vesi oli myös merivettä, todennäköisesti siitä syystä, että makea vesi on erittäin tiukassa Kreikan saarilla. Tämä vähän harmitti 4-vuotiasta uimaria, sillä ihan kauheasti ei suolaisessa vedessä voinut sukellella, kun silmiä alkoi kirvellä. Syvempiä altaita oli kaksi ja niistä toisen yhteydessä oli matala lastenallas.Uimisen ohella lasten suosikkiloma-aktiviteetin tittelistä kisasi hotellin leikkipaikka. Ennen reissua olin tainnut lukea, että hotellissa olisi lapsille leikkihuone, mutta tämä oli ehkä vähän turhan vaatimattomasti ilmaistu, sillä paikan päällä odotti ennemminkin pienikokoinen sisäleikkipuisto. Meidän naperot olivat aivan innoissaan kiipeilysokkelosta, pallomerestä ja leikkilaivasta liukumäkineen. Jos 30 asteen helle ei riittänyt saamaan hikeä pintaan, niin leikkipaikalla touhutessa se viimeistään onnistui.
Kassandra Bay -hotelli sijaitsee noin 3 kilometrin päässä Skiathoksen kaupungista ja sen ruokapaikoista. Vaikka lähistöllä olikin muutama kiva ravintola (mm. aivan naapurissa Ta Nissia -niminen taverna, jossa oli lastenlista ja ulkoleikkipaikka), söimme lomalla suurimmaksi osaksi hotellin ravintolassa. Testasimme niin snack-, lounas- kuin illallislistaakin ja yhtenä iltana, kun lapset väsähtivät aikaisin, tilasimme ruokaa huonepalvelusta. Meillä ei ollut all inclusivea tms., mutta hotellilta olisi toki ollut mahdollista ostaa puolihoito loman ajaksi. Lasten listalla oli ilahduttavasti valittavana muutakin kuin ranskiksia. Tarjolla oli mm. salaatteja ja kasvispastoja. Pinaatti-fetapasta nousikin meidän esikoisen suosikiksi.
Vaikka lasten näkökulmasta Kassandra Baystä löytyikin ehkä kaikki tarvittava onnistuneeseen lomaan, niin mainitaan myös muutama miinuspuoli. Toisin kuin monissa muissa etelän hotelleissa, Kassandra Bayssä ei ole omaa supermarkettia. Lähimpään kauppaan oli matkaa noin kilometrin verran. Se ei kuulosta pitkältä, mutta esim. painavia vesipulloja oli ikävä kantaa helteessä. Kaupparetti kulki lisäksi vilkkaasti liikennöidyn tien varrella. Jalkakäytävää ei ollut ja siksi mekään emme uskaltaneet kulkea matkaa lasten kanssa. Hotellin jo vähän kulahtanut kuntosali oli myös pieni pettymys.
Kaiken kaikkiaan Kassandra Bay -hotelli oli kuitenkin yksi parhaimmista, joissa olen etelän reissuilla majoittunut ja Kreikan hotelleista ehdottomasti ykkönen. Suosittelen lämpimästi, jos olette suuntaamassa tuonne päin maailmaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti