keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Rauhaa Saimaalla?


Saimme kutsun tulla testaamaan lähellä Lappeenrantaa sijaitsevan Angry Birds -puisto Saimaan. Päätimme siis tehdä lyhyen kesäloman aloitusreissun Itä-Suomeen ja varasimme Holiday Club Saimaasta perheillemme omakustanteiset huoneet. Matkaa Lappeenrannan Rauhassa sijaitsevaan lomakohteeseen kertyi Helsingistä noin 250 kilometriä ja reissuun lähdimme kahdella autolla.

Itä-Suomi oli osalle testiryhmää melko vierasta seutua ja lapsetkin viihtyivät autossa hyvin ohikiitäviä vehreitä maalaismaisemia ihaillen. Leveäkaistainen tie teki matkanteosta jouhevaa, eikä ylimääräisiä pysähdyksiäkään tarvinnut tehdä. Itse asiassa menomatkalla ainoa tauon paikka oli Lappeenrannassa, kun pysähdyimme ihailemaan Saimaan kanavaa.

Holiday Club Saimaan hotellialue on todella suuri. Vehreät järvimaisemat ja hulppeat puitteet ovat varmasti matkalaisten mieleen. Vanha sairaala-/parantolamiljöö tuo alueeseen vielä oman jännittävän lisänsä. Majoitusvaihtoehtoja on Villas-huoneistoista kylpylän hotellihuoneisiin, joista me majoituimme jälkimmäisissä.
Huoneet olivat siistejä ja koko huoneiston leveyden kattavat parvekkeet kovasti lasten mieleen. Kritiikkiä täytyy antaa paikan hinnoittelupolitiikasta, jonka kaltaiseen törmäsimme ensimmäistä kertaa hotellissa lasten kanssa yöpyessämme. Varausvaiheessa ilmoitetun hinnan lisäksi taaperon matkasängystä olisi nimittäin joutunut maksamaan vielä 15 euroa ekstraa. Koska meillä oli tällä kertaa näin lyhyt, vain yhden yön pituinen vierailu, riskeerasimme omat yöunet ja jätimme matkasängyn ottamatta. Vinkkinä siis muille matkailijoille, kannattaa harkita oman matkasängyn mukaan ottamista, ainakin jos saapuu paikan päälle omalla autolla.


Muutenkaan Holiday Club Saimaa ja sen palvelut eivät ole sieltä halvimmasta päästä. Ruokaan ja muihin nautintoihin saisi helposti kulumaan pitkän pennin, mutta toisaalta eihän se kotimaan matkailu Suomessa ikinä mitään halpaa lystiä ole. Esimerkiksi kylpylälipokkaat maksoivat 2€/pari ja me protestoimme tätä vastaan astelemalla pukuhuoneisiin tennareilla.
Kylpyläalue Holiday Club Saimaalla oli hieno ja koko porukalle mieleinen. Hämärä valaistus miellytti talvenkalpeita äitejä ja lapsille oli pari matalampaa allasta. Pienin taapero viihtyi lasten kahluualtaan liukumäessä samalla, kun isommat lapset juoksivat suihkulähdettä karkuun. Vahdittavaa riitti, mutta onnettomuuksilta onneksi vältyttiin. Kanssauimareitakaan ei ollut ruuhkaksi asti ja vesi oli tarpeeksi lämmintä, joten aika kului altaissa oikein leppoisasti. Pois lähdettiin vasta, kun vatsat kurnivat jo kilpaa.Illallisravintoloita hotellin tiloista löytyi kolme kappaletta. Me valitsimme näistä koti-Helsingistäkin tutun O'Learys-ravintolan ja olimme oikein tyytyväisiä. Isommat lapset nauttivat hampurilaisensa täyden hiljaisuuden vallitessa ja nuorimmaisen purkin sai lämmittää itse ravintolasta löytyvässä mikrossa. Omien eväiden kanssa ravintolaan saapuvat junioriasiakkaat oli huomioitu mukavasti asettamalla mikron viereen lautasia ja lusikoita. Näin pienimmänkin annos saatiin tarjolle ravintolatasoisesti. Kaiken kaikkiaan ruoka ja paikan henkilökunta keräsivät koko testiryhmän porukalta hyvät pisteet ja positiivisia kommentteja.
Hotellirakennuksen alimmasta kerroksesta, ravintoloiden lähettyviltä löytyi lapsille pieni leikkipaikka. Sijainti oli mietitty huolella, sillä näköyhteys ravintolan pöytiin säilyi ja esimerkiksi aamiaisella taaperonkin uskalsi päästää leikkimään samalla kun aikuiset vielä lopettelivat ruokailuaan. Hotellilta löytyi myös maksullinen lapsiparkki, mutta me katsastimme paikan ainoastaan kuvia varten.

Kaunis ympäristö ja tyylikkäät puitteet Saimaalla ovat kyllä parasta A-luokaa. Aktiviteettejakin löytyy runsaasti ja alueella riittäisi tekemistä pidemmälläkin lomalla. Rahaa paikassa saa kyllä kulumaan, mutta eihän sitä lomalla kuuluisi kai jokaista penniä laskeakaan... Holiday Club Saimaan Angry Birds -puistosta on tulossa vielä oma postauksensa lähipäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti