tiistai 10. kesäkuuta 2014

Maaseuturuokailua keskellä Helsinkiä

Me lähdimme mammaryhmän kanssa testaamaan Kluuvin kauppakeskuksen alakerrassa sijaitsevan Armas Helsinki keittiö & viinitupa -ravintolan. Osa testiryhmästä oli hieman epäileväisellä kannalla tällaisen terveellisen ravintolan suhteen, joten Armaksella oli melko kova haaste edessään. Viinin maistelut jätimme suosiolla seuraavaan, ilman lapsia tapahtuvaan lounasteluun.

Puitteet näyttivät aika lailla siltä kuin kuviteltiin; vanhaa, maalaista, yksinkertaista. Syöttötuoli kuitenkin löytyi, niin saatiin porukan nuorinkin pöydän ääreen. Lounaslistalta löytyi eri täytteillä olevia kebabeja, keittoja ja salaatteja. Rohkeasti kaikki äidit lähtivät testaamaan kasvistäytteistä kebabia (8 €). Ja ai että kuinka herkullista se olikaan! Vesi herahtaa kielelle jo tässä postausta kirjoitellessakin.
Myöhemmin kotona tutkailin Armas Helsingin nettisivuja tarkemmin ja sieltä paljastuukin, että ravintolan lähikebabit ovat jo käsite, eli siis muidenkin mielestä yhtä herkullisia. Ruuat valmistetaan puhtaista, lähellä tuotettavista raaka-aineista ja se kyllä paistaa mausta. Maut ovat aitoja ja jokainen kasvis maistuu siltä, miltä niiden kuuluukin.

Millainen Armas-ravintola on sitten lapsivieraille? Positiivinen yllätys sekin! Hissit kauppakeskuksesta aukesivat suoraan ravintolaan, tilat olivat väljät, ei kynnyksiä ja syöttötuolejakin löytyi. Lapset saivat ruokailla lounaslistalta puoleen hintaan ja lohikeitto (5 €) upposi junioritestaajaan erittäin hyvin. Ravintolan yhteydessä olevista wc-tiloista löytyi hoitotaso, eli sitäkään ei tarvinnut lähteä metsästämään kauppakeskuksen uumenista.

Lounashetki Armaksessa ylitti kyllä kaikki odotukset ja tänne on ehdottomasti päästävä uudestaan. Tai ehkäpä otammekin paikasta ensi kerralla kebabit eväsretkelle mukaan. Sekin on nimittäin henkilökunnan mukaan mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti