maanantai 2. kesäkuuta 2014

Lasten kesä-Helsinki

Kesä on virallisesti täällä! Ei ehkä säiden, mutta kalenterin puolesta ainakin :). Entä mitä kaikkea kesäisessä Helsingissä voisi tehdä lasten kanssa? Vaikka mitä, jos meiltä blogin pitäjiltä kysytään! Tässä toivepostauksessa on koottuna aurinkoisen Helsingin parhaat palat lapsiperheille. Olemme itse testanneet postaukseen linkitetyt jutut testiryhmän 0-5 -vuotiaiden lasten kanssa ja linkeistä pääset lukemaan tarkemmin kokemuksiamme kyseisestä kohteesta.
Paljon lapsille ja perheille suunnattuja pääkaupunkiseudun kesätapahtumia löytyy blogin tapahtumakalenterista, joten sitä kannattaa käydä kurkkimassa kesälomallakin.

Merimatkailua ulkoilusaarissa
Mustasaari, Harakka, Suomenlinna, Lonna, Uunisaari
Helsingin parasta antia kaikenikäisille ovat meri, saaristo ja ulkoilusaaret. Osaan Helsingin saarista pääsee siltaa pitkin, mutta tässä mainitut kohteet ovat kaikki venematkan päässä. Ainakin meidän lapsille lauttamatka - vaikka vain muutaman minuutin mittainen - on jo elämys. Suomenlinna on saarikohteiden klassikko, mutta kannattaa testata myös erityisen hyvin lapsille sopivat Mustasaari ja Harakka. Seuraavaksi Lasten matkassa -testiryhmä aikoo retkeillä Pihlajasaaressa.

Eläimellistä menoaKorkeasaari, Haltiala, Fallkulla
Eläimet tuntuvat kiinnostavan lapsia jo pienestä pitäen. Korkeasaaressa on asukkeja leijonista liskoihin ja kaupan päälle kauniit maisemat. Kotoisampia eläimiä pääsee näkemään ja myös rapsuttelemaan Haltialan maatilalla ja Fallkullan kotieläintilalla. Suutarilassa sijaitsevaan leikkipuisto Linnunrataan saapuvat kesäasukkaiksi vuohet, puput ja lampaat. Annalan kartanon mailla voi ihastella hevosia ja poneja ja Vanhankaupunginkoskella Kuusiluodossa asustavat kesälampaat. Viikin pelloilla laiduntavat kesäisin tutkimustilan akateemiset lehmät.

Päät pyörälle!
Linnanmäki, Lasten liikennekaupunki, Katajanokan maailmanpyörä
Huvipuisto Linnanmäki on pari viime kesää ollut erityisen mukava kohde pikkulapsiperheille, sillä pienten lasten huvipuistolaitteet ovat maksuttomia. Vauhtia ja halpoja hupeja tarjoaa myös Olympiastadionin naapurissa sijaitseva Lasten liikennekaupunki, jossa voi treenata liikennekäyttäytymistä joko omalla pyörällä, jalankulkijana tai puiston polkuautoilla. Tänä kesänä tivolitunnelmaan pääsee myös Katajanokalla, jonne on pystytetty komea maailmanpyörä.

Keinuja, kiipeilyjä ja kesäruokailua leikkipuistoissaHelsingistä löytyy leikkipuistoja yllin kyllin. Pääkaupunkiseudun palvelukartasta voi etsiä oman alueen leikkipuistot ja leikkipaikat. Kesäaikaan osasta puistoista lapset voivat saada jopa ilmaista lounasta, mutta joskus omat eväätkin ovat mukava vaihtoehto. Aikaisemmassa postauksessa (klik) olemme esitelleet meidän lempipuistomme Helsingin keskustan alueella ja Leikkipuistot-tagin alta pääsee lukemaan kaikki Helsingin leikkipuistoja esittelevät postauksemme.

Rannat ja retkipaikat

Lauttasaari, Annalanpuisto, Lammassaari, Uutela, Sipoonkorpi, Nuuksio
Kesäaikaan retket ja piknikit ovat ihana vaihtoehto kotinurkille, mikäli säät vain sallivat. Helsingin kaupungin nettisivuilla on tietoa kaupungin ylläpitämistä uimarannoista. Sopivia luontoretki- ja piknik-paikkoja löytyy esimerkiksi Lauttasaaresta, Lammassaaresta ja Uutelasta. Ja jos kaipaa hiukan jylhempiä erämaita ja retkeilymaisemia, kannattaa retki ulottaa naapurikunnan Espoon puolelle, Nuuksioon.

Vielä bonuksena täytyy mainita Seurasaari, joka ei suoraan loksahda oikein mihinkään näistä yllä mainituista kategorioista. Seurasaari on paitsi hieno ulkoilukohde, myös mielenkiintoinen ulkoilmamuseo, jossa pääsee kurkistamaan entisajan suomalaiseen elämään. Lapsille on oma kierros ja erilaisia teemapäiviä.
Niin ja koska Suomen suvi ei tunnetusti aina ole pelkkää aurinkoa ja hellepäiviä, tulossa on postaus myös Helsingin parhaista sisähuveista. Niitäkin onneksi riittää, jos Helsingin lomalle sattuu sateisia päiviä. :)
Mitkä ovat teidän perheen suosikkikohteita kesäisessä Helsingissä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti