perjantai 24. lokakuuta 2014

Sataa, sataa, ropisee...

Taas on se vuodenaika, että ulkona sataa vettä ja räntää, on pimeää ja kylmää. Lapset kaipaavat tekemistä. Omakin pinna kiristyy. Ja ihan joka päivä ei kehtaa hoploppiinkaan lähteä...Sateisten säiden varalle tai ihan muuten vaan kotipäivien piristykseksi olemme koonneet tähän muutamia meidän lasten suosikkipuuhia. Nämä puuhat ovat kaikki ilmaisia tai ainakin tarveaineet löytyvät kotoa tai lähikaupasta.


Järjestä kotona ravintolapäivä. Kutsu kavereita kylään ja aloita aamu ihanalla brunssilla. Pakasteesta croissantit uuniin paistumaan, kahvipannu porisemaan, murot ja myslit nätisti esille ja johan alkaa päivä näyttää paremmalta! Hyvällä tuurilla sääkin kirkastuu ja iltapäivällä pääsee jo ulos leikkimään.


Muuta kylpyhuone vesipuistoksi. Pienikin kylppäri muuttuu hetkessä hauskaksi vesipuistoksi. Täytä kesältä jäänyt kahluuallas, vauvan kylpyamme tai vaikka pesuvati lämpimällä vedellä, vaihda muksuille uikkarit päälle ja anna kasa kylpyleluja uitettavaksi. Saippuakuplatkin sopivat hyvin teemaan. Itse voit virittäytyä spa-tunnelmaan vaikkapa lakkaamalla varpaankynnet samalla, kun lapset polskuttelevat. Vesipuiston vieraille tarjotaan välipalaksi jääpaloilla viilennettyjä mehudrinksuja ja hedelmäsalaattia tai vaikkapa mehujäitä.

Pystytä leiripaikka olohuoneeseen. Telttailu ja majan rakentaminen on lapsista yleensä aina hauskaa. Lasten leikkiteltat sopivat hyvin tähän tarkoitukseen, mutta jos ei sellaista satu kaapista löytymään, vähintäänkin yhtä kivaa puuhaa on rakentaa itse maja. Helppo maja syntyy heittämällä pari lakanaa ruokapöydän päälle. Sisälle majaan voi ottaa pehmeitä tyynyjä ja peittoja ja lukea vaikkapa satukirjoja taskulampun valossa.


Pidä leffapäivä omassa kotiteatterissa. Sadepäivän peruspuuha, telkkarin katselu, muuttuu astetta jännittävämmäksi, kun olohuoneesta tuleekin leffateatteri. Huone pimeäksi, leffaliput osallistujille ja naposteltavat tarjolle paperisiin tötteröihin - tadaa, tervetuloa elokuviin!


Järjestä askartelutreffit. Sopikaa kaverin kanssa, että kumpikin tuo kotoa kaapista löytyneitä askartelutarvikkeita. Mitään erityisempiä askarteluohjeitakaan ei välttämättä enää taaperoiän ylittäneiden lasten kanssa tarvita. Riittää, että levittää tarvikkeet pöydälle ja antaa lapsille vapaat kädet. Helppoa ja hauskaa!


Ja loppuun lasten ehdoton suosikki. Tämä puuha tosin vaatii vanhemmaltakin hiukan extreme-henkisyyttä...Pue lapsille (ja itsellesi) sadevaatteet päälle ja kumpparit jalkaan ja lähtekää ulos hyppimään lätäköissä ja rakentelemaan puroja. Jos vielä läheltä löytyy meren, järven, joen tai muun lammikon ranta, suunnatkaa sinne. Ota mukaan lapioita ja ämpäreitä ja anna lasten kerrankin läträtä kunnolla.

Mitkä ovat teidän perheen sadepäivän suosikkipuuhia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti